Protestantse Kerk in Nederland
 
 
De naam Bethelkerk De naam Bethelkerk

Hoewel we weten dat de Bethelkerk in 1925 offi cieel in gebruik werd genomen, zijn we er nu pas achter dat de kerk vanaf  Hemelvaartsdag 1925 bijna dertig jaar lang geen naam droeg. De nieuwe kerk op de hoek van de Dorpsstraat en de 2e Barendrechtseweg heette Gereformeerde Kerk (Dorp), zoals de Dorpskerk bekend stond als Nederlands Hervormde Kerk (Dorp). Dat veranderde echter in juli 1954. Een van de leden van de onderzoeksgroep ontdekte het volgende:

Op zondag 11 juli 1954 waren er de gewone kerkdiensten. In de Ned. Herv. Kerk (Dorp) ging om 10 uur Ds. De Reus voor in de bediening van het H. Avondmaal terwijl hij om 5 uur ’s middags het Avondmaal voortzette en er dankzegging was.
In de Geref. Kerk (Dorp) ging zowel om 9.30 als 16.00 uur Ds. Riphagen voor; in Smitshoek om 10 en 15.30 uur Ds. J. Firet van Charlois. Ook hier was er H. Avondmaal en ‘nabetrachting’.


Op zondag 18 juli 1954 ging in de Dorpskerk om 10 uur Ds. J. Versteegh voor, emeritus predikant uit ’s-Gravenhage en om 5 uur preekte Ds. Kalmijn over zondag 48 van de Catechismus.
In de Geref. Kerk
(Bethelkerk) was om 8.30 uur (!) Ds. J. Ritsema van Rijsoord de voorganger en om 4 uur Ds. J.M. van Krimpen uit Rotterdam. Ook de kerk in Smitshoek onderging die zondag een naamsverandering, want we lezen een week later: Rehobothkerk 10 uur Ds. J.M. van Krimpen en om 3 uur Dr. H. Kakes van Rotterdam-Kralingen.
Een leuk weetje voor het jubileumboek. Indien iemand zich de zondag van die nieuwe naam herinnert kunt u zich bij ons comité melden via
hansonderwater3@gmail.com
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
#protestant
Het magazine #protestant verschijnt vier keer per jaar. Dit gratis blad is bedoeld voor álle ambtsdragers en vrijwilligers. Klik hier om een abonnement aan te vragen.
 
Veilige kerk
Het protocol vertrou-wenspersonen Protes- tantse gemeente Barendrecht kunt u lezen via deze link
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.