Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Er Zit Muziek In Carnisse Haven. 19 mei 2019

Er Zit Muziek In Carnisse Haven. 19 mei 2019
MUZIEK IN CARNISSE HAVEN

STRIJK! & MORETTI STRING TRIO IN CONCERT

Sinds 2016 organiseert commissie Cultuur Carnisse Haven een aantal concerten per jaar in kerkelijk centrum Carnisse Haven. De muziekstijlen zijn breed en gevarieerd. Het eerstvolgend concert vindt plaats zondag 19 mei a.s. om 16.00 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd om een bijzondere muzikale middag bij te wonen waar professioneel en amateur elkaar ontmoeten.
Het Moretti String Trio bestaat uit Stefaan de Rycke (viool), Marie-Louise de Jong (altviool) en Marije de Jong (cello). Het Orlando festival in augustus 2015 was de officiële start van het trio. Zij werden opgemerkt door Radio 4, die het trio na het Orlando festival hebben uitgenodigd voor een optreden in het programma Opium op 4. Het trio loopt over van passie, enthousiasme en bevlogenheid. De leden zijn hun onbevangen enthousiasme van waaruit zij hun studiekeuze maakten nooit verloren. Sterker nog, ze wakkeren het weer in elkaar aan zodat zelfs het publiek niet anders kan dan zich te laten roeren door het enthousiasme. Het trio richt zich vooral op de tijdsperiode vanaf de vroege romantiek. Ook willen ze het genre strijktrio weer onder de aandacht brengen, waar tegenwoordig vooral de aandacht naar het strijkkwartet lijkt te gaan, kan het strijktrio ook zeer volle orkestrale en afwisselende klanken brengen. Het programma zal bestaan uit trio’s van o.a. Schubert en Beethoven.
De viool wordt wel de ‘Koningin van de muziekinstrumenten’ genoemd. Om heel mooi viool of cello te leren spelen moet je al jong beginnen. Dat je op jonge leeftijd hieraan al veel plezier kunt beleven, kunt u deze middag zien en horen via een vóór-concertje door het jeugdige strijkersensemble Strijk! van CultuurLocaal. Een aantal weken is er stevig gestudeerd o.l.v. viooldocent Arjan Kik.
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij The Read Shop (Middenbaan 82), Kruithof Optiek (Van Beuningenhaven 37) en via de koster van Kerkelijk Centrum Carnisse Haven (Noordersingel 30) of te bestellen via en kosten € 15,- (tot 16 jaar gratis) inclusief 1 consumptie in de pauze. (Aan de deur geldt een toeslag van € 2,50 per kaartje). Voor vragen en/of meer informatie kunt u hetzelfde mailadres gebruiken.
Graag tot 19 mei aanstaande.

Commissie Cultuur Carnisse Haven
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.