Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Diaconale Bijdrage actie Diaconale Bijdrage actie
Naast veel doelen in Nederland en daarbuiten steunt uw diaconie in 2022 en 2023 ook projecten in Colombia via Kerk in Actie.
Renacer: Door de politieke en economische crisis in Venezuela steken sinds 2014 regelmatig vluchtelingen de grens met Colombia over, op zoek naar bestaanszekerheid. Met name kinderen en jongeren zonder familie zijn kwetsbaar voor (seksuele) uitbuiting.
De Colombiaanse organisatie Renacer biedt jongeren voorlichting en vaktrainingen, zodat ze een goede toekomst kunnen opbouwen en niet in de handen van mensenhandelaren vallen.
GemPaz: In Colombia was vijftig jaar lang een burgeroorlog gaande. Dit confl ict tussen rijk en arm veroorzaakte 220.000 doden, meer dan 5 miljoen ontheemden en 15 miljoen armen op een bevolking van 50 miljoen. Op dit moment leeft tien procent van de bevolking nog steeds in extreme armoede. Veel vrouwen en gezinnen zijn nog steeds getroff en door het geweld. Hoe kunnen slachtoffers en daders straks weer samenleven? Meer dan honderd vrouwen met verschillende kerkelijke achtergronden hebben de handen ineen geslagen om zich in te spannen voor vrede en verzoening.
Buenaventura. Jeannet Bierman gaat aan de Universiteit in Cali praktische theologie onderwijzen. Haar studenten doen verzoeningswerk met jongeren van de rivaliserende wijken in de havenstad.
Op de site van Kerk in Actie kunt u meer informatie over bovenstaande doelen vinden en in Klankbord kunt u in elk nummer lezen
wat er met ons andere diaconale geld gebeurt.


Graag ziet de diaconie uw toezegging tegemoet.
Wilt u a.u.b. uw antwoordenveloppe inleveren op het adres dat op de sticker staat. Vele handen maken licht werk.

Ik dank u alvast voor uw medewerking.
Frans Schop, secretaris College van Diakenen
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.