Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Bethelkerk

BethelkerkDe wijk Bethelkerk is onderdeel van de gezamelijke website met de wijk Carnisse Haven

 ________________________________________________________________________

De Bethelkerk is al bijna een eeuw een beeldbepalend gebouw in het centrum van Barendrecht. Gelegen op de hoek van de Eerste Barendrechtseweg en de Schaatsbaan, tussen het winkelgebied rondom de Middenbaan en het uitgaansgebied in het oude dorp, is het gebouw voor velen, zowel Barendrechters als mensen van buiten Barendrecht, een belangrijk oriëntatiepunt, geografisch maar ook als plek van religieuze betekenis.
In 2025 is het 100 jaar geleden dat het toen nieuwe kerkgebouw in gebruik werd genomen en zal dit eeuwfeest op gepaste wijze worden gevierd!

Sinds de ingebruikname heeft de Bethelkerk voor opeenvolgende generaties gediend als thuisbasis voor de Gereformeerde geloofsgemeenschap in Barendrecht.
Anno 2020 willen wij uitdragen dat onze gemeente een eigentijdse Bijbelse gemeente wil zijn die leeft in navolging van Jezus, tot eer van God en tot heil van de wereld, waarbij zij zich wil zich laten inspireren door het woord van God.

Met het project Ik zie je! Oog voor God en mensen is de afgelopen jaren nagedacht hoe wij ons kerk-zijn in het nieuwe decennium willen invullen. Dankzij de actieve deelname en inbreng van veel gemeenteleden zijn hiertoe vergezichten geformuleerd:

  • Wij zijn een gemeenschap die zoekt naar God, de basis voor ons kerk-zijn.
  • Als gelovigen zijn wij heel divers, wat ons krachtig maakt en uitdaagt ons gezamenlijk pad – de weg van de liefde – te gaan. Wij willen graag bekend staan als een vindplaats van geloof, inspiratie en gastvrijheid.
  • Van daaruit zoeken wij naar verbondenheid met elkaar en met mensen buiten onze kerkgemeenschap.
  • Kerkdiensten zijn aansprekend en inspirerend, waarbij taal en liederen passend zijn bij de diverse groepen, met regelmatig gebruik van eigentijdse middelen.
  • Onze Bethelkerk dienstbaar is aan ontmoeting en het bouwen van een hechte gemeenschap.
  • Naast een kleine bestuurlijke organisatie, als motor binnen de gemeente, is er volop mogelijkheid voor kleine en grotere vrijwilligerstaken die invulling geven aan ons gemeente-zijn.

De vergezichten worden omgezet in beleid én, nóg belangrijker, in concrete acties en initiatieven. Begin 2020 zijn enkele ideeën al gerealiseerd en worden andere voorstellen verder uitgewerkt.

terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.