Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Bethel Bazar Bethel Bazar

Bethelbazar zamelt in voor duurzame energie op zorgboerderij Umang

 
De huidige batterij
Eén van de vier goede doelen van de Bethelbazar is de zorgboerderij Umang van Stichting Welzijn van kinderen van Bal Anand. Op de zorgboerderij wonen en werken jongeren en jong volwassenen met een beperking. Zij zijn te oud  geworden voor het kindertehuis in Bal Anand. In het kindertehuis worden kinderen opgevangen die vlak na hun geboorte zijn afgestaan, te vondeling zijn gelegd, wees zijn geworden of die zwervend op straat zijn aangetroffen en waarvan geen familie meer achterhaald kan worden.

 
 De roestende zonneboiler van Umang
Dit jaar gaat de zorgboerderij Umang investeren in uitbreiding van zonne-energie en reparatie van defecte onderdelen. Umang is afhankelijk van zonne-energie omdat energie anders niet betaalbaar is voor de zorgboerderij. De bestaande batterij gaat uitgebreid worden voor de elektriciteitsvoorziening op Umang.
Een ander probleem speelt ook een rol: installaties verouderen snel vanwege het klimaat in India. Onderdelen van de warmwater voorziening moeten dit jaar vervangen worden. Met het voor Umang bestemde deel van de opbrengst van de bazar, verwacht de stichting deze twee verbeteringen te kunnen realiseren.

Bethelbazar zamelt in voor opleidingen weeskinderen in Congo en Sudan
Joelle studeerde dit jaar af als verloskundige. Joelle is een ingetogen meisje dat mentaal enorm geknakt was na het plotselinge overlijden van haar vader in 2014. Er is een groot tekort aan verloskundigen in Congo en helaas overlijden veel vrouwen in het kraambed. Joelle zal hopelijk snel betaald werk kunnen doen en dan heeft het gezin van 7 kinderen hopelijk weer een kostwinner!
Op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei zamelt de Bethelbazar geld in voor vier goede doelen. Eén van de vier goede doelen is het  Khaki Fonds. Het Khaki Fonds heeft als doel (wees)kinderen en jongeren te helpen naar school te gaan of te gaan studeren door studie / schoolgeld te betalen. In Afrika wordt men als wees beschouwd als men één ouder mist. Als de vader wegvalt in een Afrikaanse familie betekent het meestal dat er geen inkomen meer is, en belandt de moeder met kinderen in armoede. De Khaki-kinderen wonen allemaal wel gewoon bij familie of verzorgers want dat is doorgaans beter voor hen dan in een weeshuis te  worden opgevangen. Het Khaki Fonds richtte zich in Sudan vooral op vluchtelingengemeenschappen omdat zij het meest te  lijden hebben van marginalisatie en armoede. Ook richt het Khaki Fonds zich vooral op meisjes omdat zij een achterstand hebben t.o.v. jongens op het terrein van sociaal-economische ontwikkeling.
De komende jaren wil het Khaki Fonds zich richten op hoger- en beroepsonderwijs voor meisjes tussen de 16 en 25 jaar, vooral in beroepen waar niet zoveel vrouwen actief zijn, zoals ICT en business. Vaak kiezen jonge vrouwen voor verpleegkunde,  internationale relaties of communicatie en dat wordt laag betaald of er zit niet altijd werk in. Verder wil het Khaki Fonds  succesvolle afgestudeerde vrouwen die werk hebben gebruiken als rolmodellen. Zo hoopt het Khaki Fonds bij te dragen aan een samenleving waarin vrouwen meer ruimte krijgen om bij te dragen, en ook om voor zichzelf en hun familie te zorgen.
De Stichting is opgezet in 2006 door het echtpaar Claude Mushikangondo en Corina van der Laan, toen zij nog in Khartoem  woonden. Zij betaalden al het schoolgeld voor een aantal kinderen uit hun eigen kennissenkring maar wilden meer doen. Ze zagen veel arme families om hen heen waarvan de kinderen thuis zaten omdat er geen geld was voor school.


De andere doelen van de Bethelbazar zijn:
• Kerk in Actie, project Renacer, (hulp aan Venezolaanse vluchtelingen in Colombia)
• Stichting Present Barendrecht
Om deze doelen royaal te kunnen steunen moet er nog veel ingezameld en verkocht worden!

Er is weer ruimte in de containers!
Dankzij de verkoop op Koningsdag is er weer ruimte ontstaan in de containers!. Deze ruimte mag gevuld worden met elektronica, huishoudelijke apparaten, boeken, CD’s, DVD’s, platen, serviesgoed, speelgoed en keukengerei voor de tweedehands markt, kunst en antiek zoals oud glas en kristal, zilveren en verzilverde voorwerpen en ook vintage en brocante spullen voor de antiek verkoop en nieuwe ongebruikte spullen voor de winkel van Sinkel.

Verse, zelfgebakken taarten
Tijdens de bazar worden binnen aan de bar koffie, thee, fris en taartpunten verkocht. Een gezellig rustmomentje tijdens de bazar waar u kunt genieten van een punt zelfgebakken taart. Doordat veel mensen de lekkerste taarten aanleveren die ze zelf bakken, is het aanbod gegarandeerd divers en goed. Een lekkere taart is een verse taart. Zodoende kunt u op vrijdag 20- en zaterdag 21 mei uw zelfgebakken taarten komen brengen naar de bar in de jeugdzaal van de Bethelkerk. Alvast bedankt!

Programma Bethelbazar 2022
Over drie weken is het zover. Na twee jaar alternatieve geldwervingsactiviteiten weer een echte bazar! Alle commissieleden zien er naar uit en wellicht veel bezoekers ook. De commissieleden hebben hard gewerkt aan een breed programma met activiteiten:

Vrijdag - avond 20 mei
19:00 - ca. 21:00 Buiten: Tweedehands markt, planten
19:00 - ca. 21:00 Binnen: Winkel; van Sinkel, Antiek en curiosa, stoffen, zelfgemaakte sieraden, jam en andere crea artikelen
19:00 - ca. 22:00 Binnen Verkoop van koffie, thee, zelfgebakken taart, hapjes en drankjes
21:00 - ca. 22:30 Binnen: Rad van avontuur met leuke en lekkere prijzen


Zaterdag - overdag 21 mei
10:00 - 16:00 Buiten: Tweedehands markt, planten
11:00 - 14:00 Buiten: poffertjes, ijs, broodjes
10:00 - 16:00 Binnen: Winkel van Sinkel, Antiek en curiosa, stoffen, zelfgemaakte sieraden, jam en andere crea artikelen
10:00 - 16:00 Binnen: Verkoop van koffie, thee, zelfgebakken taart, hapjes en drankjes


Zaterdag - avond 21 mei
20:30 - 22:30 Binnen: Rad van avontuur met leuke en lekkere prijzen Verkoop van kofe, thee, zelfgebakken taart, hapjes en drankjes

Contact
Aanmelden als vrijwilliger kan via bethelbazar@hotmail.com of telefonisch bij Carel van Hartingsveldt: 06-11403190
Voor vragen over het inzamelen van spullen kunt u bellen met Huib van Zessen: 06-22205477.
Met overige vragen kunt u terecht bij
bethelbazar@hotmail.com of Leen Pot: 06-39894138.
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.