Protestantse Kerk in Nederland
 
 
2e Advent 2019 2e Advent 2019
We volgen in de symbolische schikking de stralende sterren van Jezus’ voorouders. De tweede naam in de stamboom van Jezus is Obed. Hij is de zoon van Boaz, de man die de Moabitische Ruth koren liet rapen op zijn land. Boaz koopt het land van Ruths schoonmoeder Naomi en trouwt met Ruth. Hun huwelijk is vruchtbaar, zoals de korenaren, mais en de beschuit met muisjes  aten zien. Obeds krans is bedekt met hedera, symbool voor de trouw van de ‘vreemdelinge’ Ruth aan Naomi en aan God van Israël, die haar daarvoor zal belonen en beschermen.   
Voor de beamercie, op verzoek, een versie met de fotonummers in de tekst.
We volgen in de symbolische schikking de stralende sterren van Jezus’ voorouders (foto 1). De tweede naam in de stamboom van Jezus is Obed (foto 2). Hij is de zoon van Boaz, de man die de Moabitische Ruth koren liet rapen op zijn land (3). Boaz koopt het land van Ruths schoonmoeder Naomi en trouwt met Ruth. Hun huwelijk is vruchtbaar, zoals de korenaren, mais en de beschuit met muisjes laten zien (4).  Obeds krans is bedekt met hedera, symbool voor de trouw van de ‘vreemdelinge’ Ruth aan Naomi en aan God van Israël, die haar daarvoor zal belonen en beschermen (5). 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
#protestant
Het magazine #protestant verschijnt vier keer per jaar. Dit gratis blad is bedoeld voor álle ambtsdragers en vrijwilligers. Klik hier om een abonnement aan te vragen.
 
Veilige kerk
Het protocol vertrou-wenspersonen Protes- tantse gemeente Barendrecht kunt u lezen via deze link
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.