Protestantse Kerk in Nederland
******** Carnisse Haven ******** Bethelkerk *** Triomfatorkerk ***
 
 
Startzondag 2018 Startzondag 2018

Gezamenlijke Startzondag  in Driesprong
Op zondag  9 september wordt de gezamenlijke Startzondag van de R.K. Augustinusparochie en de Protestantse Gemeente  Barendrecht gehouden in Sporthal de Driesprong. De Startzondag is een oecumenische viering waarbij pastor Ton Halin en ds. Jan Willem Stam voorgaan. Het thema is ‘Inspiratie over de grenzen heen’. Muzikale medewerking wordt verleend door het Harmonieorkest van Harmonievereniging Barendrecht. De opbrengst van de collecte gaat naar Stichting Voedselbank Barendrecht. Voor de kinderen van de groepen 1 t/m 5 is er kindernevendienst. Voor de jongste kinderen is er oppas. De viering begint om 10.30 uur. Na afloop van de viering is er thee en koffie bij de informatiemarkt. Op deze markt presenteren werkgroepen en commissies van participerende kerken hun programma voor het seizoen 2017-2018.
De startzondag wordt live uitgezonden bij Exxact Barendrecht; FM 106.4MHz in de ether, 105.9 op de kabel in Barendrecht en Heerjansdam en op www.exxact.nl.

Op zondag 9 september worden er geen diensten gehouden in de Augustinuskerk, Carnisse Haven, Dorpskerk en Triomfatorkerk.

Harmonieorkest
Het harmonieorkest van harmonievereniging Barendrecht luistert dit jaar de startzondag, 9 september aanstaande, op met een prachtige muzikale begeleiding. Het 52 koppen tellende orkest zal, naast de begeleiding van de gezangen, een aantal werken ten gehore brengen.  Het Harmonieorkest zal de bezoekers verrassen met een diversiteit aan wereldse invloeden.
Het HarmonieOrkest bestaat uit gevorderde muzikanten. Jaarlijks speelt het orkest  op het verenigingfestival Muziek Centraal. Het orkest neemt regelmatig deel aan verschillende festivals. Op uitnodiging speelt het orkest ook bij plaatselijke en regionale festiviteiten. Op 4 mei verzorgen zij de muziek bij het defilé voor de gevallenen uit de oorlog.
Bijna alle  instrumenten van de harmoniebezetting zijn in dit orkest vertegenwoordigd: euphonium, hoorn, trompet, trombone, bes- en esbas, klarinet, dwarsfluit, alt-, tenor- en baritonsaxofoon, fagot en basklarinet.  Op zowel koperen- als houten blaasinstrumenten zijn nog leden welkom.

Voedselbank Barendrecht
De Stichting Voedselbank Barendrecht zet zich in voor gezinnen en alleenstaanden die tijdelijk niet in staat zijn om voldoende in hun eerste levensbehoefte te voorzien. Zij kunnen in aanmerking komen voor een voedselpakket waarin levensmiddelen zitten die kwalitatief nog goed zijn, maar om de een of andere reden niet meer verkocht kunnen worden.
Deze producten worden ingezameld bij lokale ondernemers, kerken en particulieren en aangevuld met voedsel vanuit het Voedselbankdistributiecentrum Rotterdam en door ons verdeeld.
Medio 2004 hebben enkele vertegenwoordigers van de diaconieën van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk (PKN) het plan opgevat om een paar gezinnen te helpen en na kontakten te hebben gelegd met de Voedselbank Rotterdam konden daar een aantal voedselpakketten worden opgehaald en in Barendrecht worden uitgedeeld. Al gauw bleek dat er veel meer gezinnen waren die ver onder het bestaansminumum leefden en die een noodpakket goed konden gebruiken. Hierdoor werd de samenwerking geconcretiseerd door de oprichting van de Voedselbank Barendrecht, als steunpunt van de Voedselbank Rotterdam.

terug
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

 

 Dorpskerk

 

 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor de website speciaal voor Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.