Protestantse Kerk in Nederland
----------- Carnisse Haven ----------- Bethelkerk ---- Triomfatorkerk --
 
 
Actuele informatie Bethelkerk

Actuele informatie Bethelkerk

 

Algemene activiteiten vind u links onder HOME en rechts vind u (kort) NIEUWS

De Bethelkerk is ook op Facebook!
https://www.facebook.com/bethelkerkbarendrecht

 
Kerkdiensten Kerkdiensten

Zondag 9 september 2018, 09:30 uur
Ds. H.J. Ketelaar
Startzondag in de sporthal

Zondag 16 september 2018, 09:30 uur
Ds. H.J. Ketelaar
Heilig Avondmaal

Zondag 23 september 2018, Geen dienst
Dienst in de Dorpskerk en de Triomfatorkerk

Zondag 30 september 2018, 09:30 uur
Ds. H.J. Ketelaar

 
Van de dominee... Van de dominee...

Kerkdiensten

Startzondag 9 september
Van harte beveel ik de startzondagdienst aan op 9 september in de Sporthal de Driesprong waaraan de Harmonie Barendrecht meewerkt en waarin collega’s Ton Halin van de Augustinusparochie en Bert de Wit voorgaan (zie informatie elders).
Voor de mensen die toch liever een reguliere kerkdienst meemaken: Welkom in de Bethelkerk, om 9.30 uur.

Avondmaalsviering op zondag 16 september
Op zondagmorgen 16 september vieren met elkaar het Heilig Avondmaal. We lezen Marcus 9: 14-29, waarin die treff ende uitspraak staat: ‘Ik geloof, kom mijn ongeloof te hulp’.

Gedachtenisdienst op 4 november in de Bethelkerk
Op dit moment ligt in de wijkkerkenraden een voorstel om de gedachtenisdienst waarin we de gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden gedenken dit jaar te houden op zondag 4 november. Het zal dan gaan om een gezamenlijke dienst van de wijken Noord, Zuid-Oost en Zuid-West in de Bethelkerk. In steeds meer protestantse gemeenten vindt er de laatste tijd een verschuiving plaats van het moment waarop de overleden gemeenteleden worden herdacht van de laatste zondag van het kerkelijk jaar naar de eerste zondag van november. In de samenleving en in de media is er in die periode aan het begin van de novembermaand steeds  meer aandacht gekomen voor de herdenking van onze overledenen. Denk aan tv-programma’s als ‘Voor wie steek jij een kaarsje op’ en ‘Ode aan de doden’ van KRO-NCRV. Ook uitvaartondernemingen, ziekenhuizen en begraafplaatsen organiseren steeds vaker lezingen en bijeenkomsten in deze periode. In veel gemeenten werd de laatste zondag van het kerkelijk jaar lange tijd aangehouden als datum waarop de gedachtenisdienst wordt gehouden. Dit heeft te maken met de protestantse traditie van deze datum die al is ingevoerd door de koning van Pruisen in 1816. Hij koos voor deze datum omdat er weerstand bestond tegen de data van 1 en 2 november, de dagen waarop onze rooms-katholieke zusters en broeders Allerheiligen en Allerzielen vieren. Nu wij een stuk oecumenischer zijn gaan denken (denk onder andere aan onze hartelijke relatie met de Augustinusparochie) is dat niet langer een  beletsel en kunnen we ons aansluiten bij de voor-reformatorische traditie van onze kerken en bij het gevoelen in de samenleving. Tegelijk maakt dit voorstel op deze manier de weg vrij om op zondag 25 november ruimte te hebben om op een goede manier afscheid te nemen van de Triomfatorkerk die na deze datum aan de eredienst zal worden onttrokken, althans wat betreft de diensten van onze protestantse gemeente.

Gespreksgroep 7+1, een basiscursus geloven
Lijkt het je wat om met anderen eens wat verder na te denken over wat je nu eigenlijk gelooft, wat je belangrijk vindt in het leven en ben je nieuwsgierig om te horen hoe anderen dat ervaren? Dit seizoen wil ik graag een gespreksgroep starten waarin we met elkaar in gesprek gaan over de basis van geloven. We gebruiken het boekje ‘Ontmoetingen met God, een basiscursus’. Geloven heeft te maken met jouw kijk op het leven. En met wat volgens jou de zin daarvan is. Waar haal je de energie vandaan om alles te doen wat je doet? Wat verwacht je van het leven? De kleine vragen en de grote levensvragen geven we een plek. Als je niet bekend bent met de geloof en kerk, en er meer over wilt weten, of als je wel met geloof bekend bent en je zoekt naar vernieuwing, een ‘upgrade’ van je geloof, dan is deze gespreksgroep iets voor jou. De uitdrukking 7+1 slaat op het aantal bijeenkomsten, en ook op het verhaal van David en zijn 7 broers: Juist de kleine David, waarvan niemand het verwacht wordt koning. Iedereen hoort erbij! We komen tweewekelijks bij elkaar op 7 +1 dinsdagavonden. Aansluitend is het, voor wie dat wil, mogelijk om belijdenis van je geloof te doen.
We beginnen op dinsdag 30 oktober om 20.00 uur, Binnenlandse Baan 52. Geef maar even door als je mee wilt doen!
E-mail: , WhatsApp 06-27171604.

Rouwgespreksgroep
Ook dit jaar is de mogelijkheid om deel te nemen aan een rouwgespreksgroep. Samen met collega Anne-Mieke van Oost zal ik deze gespreksavonden leiden. We beginnen op woensdag 14 november. Zie de berichtgeving in Klankbord.

iBelieve
Ook de iBelievegespreksgroep start weer op. Agenda’s worden getrokken om een aantal data vast te leggen, maar zijn nu nog niet bekend.

Project Waarderende Gemeenteopbouw
Er is een groepje met ‘verkenners’ die aan het nadenken is op welke manier we met het project Waarderende Gemeenteopbouw in onze wijkgemeenten aan de slag kunnen gaan. We hebben het boekje ‘Goede Wijn’ van Jan Hendriks gelezen en een avond gebrainstormd met Else Roza. Zij wil onze wijkgemeenten in dit proces begeleiden. Begin september gaan we nadenken over concrete stappen die we willen zetten. U hoort er meer over!

 
Ook dat nog… Ook dat nog…

Waarom gaan we naar de kerk?
Het Pew Research Centre in Amerika vroeg 4700 Amerikanen waarom ze wel-, of waarom ze juist niet naar de kerk gaan. Daaruit kwamen tien redenen om naar de kerk te gaan, en negen redenen om niet te gaan.
De tien redenen die mensen aangaven om naar de kerk te gaan:
1. Om dichter bij God te komen (81%)
2. Om hun kinderen een morele basis mee te geven (69%)
3. Om een beter persoon te worden. (68%)
4. Voor troost in tijden van problemen of verdriet. (66%)
5. Ze vinden de preken waardevol. (59%)
6. Om deel uit te maken van een geloofsgemeenschap. (57%)
7. Om de religieuze tradities van hun familie voort te zetten. (37%)
8. Ze voelen zich verplicht om te gaan. (31%)
9. Om nieuwe mensen te ontmoeten of te socialiseren. (19%)
10. Om hun familie, partner of partner te plezieren. (16%)

Negen redenen om niet naar de kerk te gaan:
1. Ze oefenen hun geloof uit op hun eigen manier, daar heb je geen kerk voor nodig. (37%)
2. Ze geloven niet. (28%)
3. Er is geen hele belangrijke reden. (26%)
4. Ze hebben geen kerk gevonden die ze leuk vinden. (23%)
5. Ze houden niet van de preken. (18%)
6. Ze voelen zich niet welkom. (14%)
7. Ze hebben geen tijd. (12%)
8. Slechte gezondheid of mobiliteit. (9%)
9. Er is geen kerk in hun omgeving. (7%)
Bron: Pewforum.org, 1 augustus 2018.
 
Hartelijke groet!
Ds. Henk-Jan Ketelaar
Tel. 622574
Email:

 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

 

 Dorpskerk

 

 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor de website speciaal voor Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.