Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Van de scriba Van de scriba
Samenvieren in de Dorpskerk
Het samen vieren van de zondagse erediensten door de wijkgemeentes Dorpskerk en Zuid-Oost heeft inmiddels al een aantal weken zijn beslag gekregen. De voorbereiding hiervan is in de vertrouwde handen van de werkgroep Eredienst, die met zorg vorm geeft aan de liturgie en inhoud en daarbij beslist aandacht heeft voor het “samen zijn”. Ook de wijkkerkenraden raken steeds meer aan elkaar gewend, trekken op in gezamenlijke vergaderingen en geven een geïntegreerd beeld als ambtsdragers. Dat laatste was ook weer goed zichtbaar in de viering op 13 januari jl, de dienst die in het teken stond van het herbevestigen en benoemen van ambtsdragers en natuurlijk het afscheid van de nestor van de wijkkerkenraad Dorpskerk, Kees Walstra. We prijzen ons daarbij gelukkig dat van de wijk Zuid-Oost alle ambtsdragers hun termijn in de nieuwe constellatie hebben willen voortzetten. Het “Vak A”, op 13 januari, met de ambtsdragers van beide wijkkerkenraden, was goed en gemengd gevuld. Opvallend en wellicht ook wel symbolisch daarbij was het feit dat op de eerste rij van het betreffende vak 4 stoelen duidelijk zichtbaar leeg bleven.
Vier lege stoelen…, vier vacatures? We kunnen u verzekeren, het was niet zo gepland, maar bij nader inzien was het wel een mooi teken, want inderdaad het vele werk voor en in de wijkgemeentes vraagt volop aandacht, en misschien ook wel meer dan wij er als uw leidsmannen en -vrouwen aan kunnen geven. Zaken als pastoraat, het verdere proces van samengaan, de coördinatie van de activiteiten die behoren bij het willen zijn van een zichtbare en betekenisvolle kerk in het dorp, ze vragen veel aandacht. Mocht u een rol willen komen spelen in het enthousiaste team van “Vak A” en één van die lege stoelen willen gaan vullen – en dat hoeft natuurlijk niet direct op de eerste rij –, dan horen wij graag van u. En mocht u nog wat aarzelen, wees er dan op voorbereid dat wij binnenkort u weleens de persoonlijke vraag zouden kunnen gaan stellen. Samen vieren, samen organiseren, samen zorgen, het ligt allemaal dicht bij elkaar.
Hans Oorebeek, Dick Schriek
terug
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.