Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Van de dominee

Van de dominee

Vieren in Drieën
De zes weken waarin we de kerkgang concentreren (2x Bethelkerk, 2x Dorpskerk en weer 2x Bethelkerk) hebben we ook een verbindend thema willen geven. Ik kies voor Haran, Hebron en Antiochië. Een plek, een naam kan een hele lading krijgen. Kan een beladen term worden. Steden met een verhaal van pijn en verlangen, hoop, verwijdering en verbondenheid.

Citaat: Alain Verheij in Ekklesia Maandbrief
“Uiteindelijk gaat het erom dat je met elkaar deze aarde en het leven een stukje draaglijker maakt. Wat ik net zei: het gaat er voor mij om dat je in harmonie leeft met jezelf, met de ander, met de aarde en met God. Hoe je die begrippen ook allemaal invult, het gaat om die harmonie. Ik geloof dat de verhalen en de rituelen
en de sociale krachten van het christelijk geloof de potentie hebben om die harmonie te bevorderen. En ik hoop dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen. Het is onze plicht om te blijven zwerven in de richting van een beloofd land, een nieuwe wereld, waarvan je, als je de Bijbelverhalen hebt gelezen, genoeg weet
om te snappen dat je dat beloofde land misschien wel nooit zult bereiken en dat de reis ernaartoe erg lang is en erg moeizaam, maar dat betekent niet dat je moet stoppen met zwerven. Ik continueer daarmee een reis die al duizenden jaren bezig is.”

Belt u me even als ik iets voor u kan betekenen?
Een hartelijke groet voor groot en klein
ds. Cornelis Romkes
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.