Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Triomfatorkerk verkocht aan Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Barendrecht-Pernis-Albrandswaard. Triomfatorkerk verkocht aan Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Barendrecht-Pernis-Albrandswaard.
De Triomfatorkerk is voor € 1.425.000 kosten koper verkocht aan de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Barendrecht-Pernis-Albrandswaard (GKV).
De GKV huurde al jarenlang de Triomfatorkerk van de Protestantse Gemeente Barendrecht (PGB) voor o.a. de zondagsdiensten.

Verkoop pastorie
De GKV heeft geen gebruik gemaakt van het eerste recht om de naastgelegen pastorie te kopen. De pastorie wordt verkocht via makelaarskantoor Markant. De overdracht van de pastorie zal niet voor 31 december 2018 plaatsvinden in verband met een lopend verhuurcontract dat op die datum afloopt.

Interne Verkoopgroep
Vanuit de PGB is het gehele verkooptraject gecoördineerd door een interne Verkoopgroep (VG). Hiervoor had de VG opdracht gekregen van de Algemene Kerkenraad (AK). In deze VG zitten vertegenwoordigers van alle vier de kerkgebouwen, die werden ondersteund door een externe partij Reliplan, die gespecialiseerd is in het aan- en verkopen van kerkgebouwen. De VG heeft vanaf januari t/m juni 2018 het verkooptraject uitgevoerd. Hierbij is gekozen voor een uitgebreide inschrijvingsprocedure.

Officiële overdracht
Ondanks de interesse van meerdere commerciële partijen, is door de AK de voorkeur uitgesproken voor verkoop van de Triomfatorkerk aan een Christelijke geloofsgemeenschap. Op 21 juni 2018 vond de ondertekening van het koopcontract plaats door de officiële vertegenwoordigers van de GKV (1e en 2e voorzitter van de kerkenraad) en de PGB (voorzitter en secretaris van het CvK). De officiële overdracht van de Triomfatorkerk is op 2 januari 2019.

Scriba Algemene Kerkenraad
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Door de ‘coronacrisis’ is het V&T programma voor 2020 beperkt.
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.