Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Pasen 2019 (2e zondag 40 dagen tijd) Pasen 2019 (2e zondag 40 dagen tijd)

Op de tweede zondag van de Veertigdagentijd stimuleert Jezus ons bij de les te blijven. Hij vraagt zijn leerlingen op de berg om wakker te worden om het bijzondere moment van de verschijningen van Mozes en Elia mee te maken, gesymboliseerd in de witte wolk van gipskruid. Ook in de tuin moeten we alert zijn. Op tijd onkruid wieden en water geven. Maar ook: aandachtig kijken naar een plant die ontkiemt. Zulke kostbare momenten zijn zó voorbij… De klokjesbloemen staan symbool voor ‘waakzaamheid’. Let op! Ze klingelen om onze aandacht bij Jezus’ les te houden. 

terug
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.