Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Pinksteren 2018 Pinksteren 2018

 


 


Pinksteren
Pinksteren is het begin van de geloofsgemeenschap. Het kruis van takken, dat we eerder gebruikten in de Paasschikkingen, is hét symbool van het christelijk geloof. De rode doek verbindt Pasen en Pinksteren met elkaar. Ook het vuur dat mensen aaneensmeedt, zien we terug in deze schikking. De twaalf stokken symboliseren de twaalf apostelen die aanwezig waren bij de uitstorting van de Heilige Geest. De bloemen – gloriosa, anthurium en gerbera - zijn weliswaar allemaal vurig rood, maar toch heel verschillend in vorm en groeiwijze. Jezus’ evangelie beperkt zich niet tot ‘ons-soort-mensen’. Christus biedt redding aan álle mensen, onafhankelijk van ras, geslacht, huidskleur, nationaliteit of taal. God spreekt alle talen – gesymboliseerd in de ‘tongen’ van de anthuriums en de wuivende grassen – wanneer hij mensen oproept Hem te volgen.  
 


 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.