Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Gemeentelijke waarderingsoorkonde voor de voormalige zusterdienst Gemeentelijke waarderingsoorkonde voor de voormalige zusterdienst

Op donderdag 26 augustus ontving Mieke van Dongen uit handen van burgemeester van Belzen de waarderingsoorkonde van de gemeente Barendrecht.
De oorkonde is toegekend aan de zusterdienst van de protestantse gemeente Barendrecht. Dit als blijk van waardering en erkentelijkheid voor bijzondere verdiensten voor de Barendrechtse gemeenschap in de afgelopen 55 jaar.
Eigenlijk zou de oorkonde in oktober 2020 zijn uitgereikt, maar Corona stuurde dit in de war.
De zusterdienst is bijna 56 jaar geleden ontstaan uit de naaivereniging Dorcas, die voor arme gezinnen naaide en breide. De focus werd verlegd naar het omzien naar elkaar in de gemeente.
In meer dan een halve eeuw zijn talloze mensen bezocht bij vreugdevolle en verdrietige gebeurtenissen. Tevens organiseerde men Kerst- en Paasvieringen voor oudere gemeenteleden.
Inmiddels is de zusterdienst opgegaan in de Protestantse Contactgroep Barendrecht – Centrum.
De contactgroep is nu gegroeid naar 125 vrijwilligers uit Bethelkerk en Dorpskerk. Hieronder is één man. Helaas zijn nog niet alle adressen van een contactpersoon voorzien, dus meldt u aan.
Burgemeester Van Belzen benadrukte het belang van contacten. Er is veel eenzaamheid, ook in ons dorp. Daarom is het belangrijk dat we naar elkaar omzien.
Na dominee Romkes zijn humorvolle toespraakje was er eengezellig samenzijn van de leden van de Prot. Contactgroep in het jeugdhuis.

Namens de diaconie,
Frans Schop

 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Door de ‘coronacrisis’ is het V&T programma voor 2020 beperkt.
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.