Protestantse Kerk in Nederland
 
 
OOGSTCOLLECTE 2018 OOGSTCOLLECTE 2018
Een aantal jaren geleden werd op Dankdag door het Nederlands Dagblad een hele pagina met daarop 1001 redenen tot dankbaarheid gepubliceerd.  Ik heb het destijds uitgeknipt en opgehangen op mijn werkkamer. Gewoon om zo af en toe eens even een blik op te kunnen werpen. Want het is goed om te beseffen waar je naast het gemis, en misschien tekort, ook dankbaar voor kunt zijn.  
Ik las trouwens dat mensen die daar af en toe bewust of onbewust even bij stil staan, gelukkigere mensen zijn dan zij die dat niet doen.
 
De oogst collecte zou je kunnen beschouwen als zo'n moment. Een terugblik op de oogst van het afgelopen jaar. Voor velen is die oogst niet meer letterlijk. Zoveel boeren en tuinders hebben we niet meer in Barendrecht. In mijn eigen gemeente in Dordrecht wordt het dan ook al jaren de collecte van Maatschappelijke Zegeningen genoemd.
 
Gelukkig is niet alles in geld uit te drukken. De mooiste dingen in het leven zijn gratis, is dan ook zo'n spreuk die je nog wel eens tegenkomt op de sociale media.
Maar wellicht wilt u het wel in geld proberen uit te drukken.   Daarvoor beveel ik de oogstcollecte dan ook van harte bij u aan!
 
Een goede groet,
Anne-Mieke van Oost, Kerkelijk werker Protestantse gemeente te Barendrecht - Carnisse Haven
 
In de diensten van oogstzondag 11 november a.s. wordt niet gecollecteerd voor de oogstcollecte.
De opbrengst van deze actie vormt een (noodzakelijke) aanvulling op de jaarlijkse kerkelijke bijdragen.  Het is dus uw extra gift voor al ons kerkenwerk.


NIEUW
De leden van onze gemeente van wie het e-mailadres in onze administratie bekend is, worden voor deze actie digitaal benaderd.
Op 7 november wordt een e-mail verstuurd met de bovenstaande tekst van Anne-Mieke van Oost. Met een link wordt men doorgeleid naar de betaalomgeving van i-DEAL. Er is keuze uit een aantal vaste bedragen, maar ook een vrij bedrag van uw eigen keuze is mogelijk.
De overigen krijgen, net als in voorgaande jaren, een dezer dagen een actie-envelop thuis bezorgd. U kunt gebruik maken van de bijgesloten acceptgiro.
Natuurlijk kunt u ook op uw eigen wijze uw gift overschrijven. Doet u dit dan wel a.u.b. naar bankrekening NL35 INGB 0002614704 t.n.v. CvK Prot Gem Barendrecht, onder vermelding van het op de acceptgiro vermelde betalingskenmerk.

Hartelijk dank!
Aad Boers,
Namens het College van Kerkrentmeesters

 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.