Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Omtrent geloof: “de hemel weent…” Omtrent geloof: “de hemel weent…”

Lang, heel lang geleden bestond er nog geen regen. Iedere dag ging de zon op en bescheen de aarde. De aarde werd gedrenkt door de bronnen die uit haar opsprongen.
                                                                                                                                                 In die lang verleden tijd leefde er op aarde een gelovige en moedige vrouw. Zij liet zich niet uit het veld slaan door tegenslag. In een kwaad jaar mislukte eens de oogst. Toch knielde zij ’s avonds neer en dankte de hemel voor de zon die elke dag opging. Op een dag brandde haar huis af. Ondanks deze ramp knielde zij ’s avonds en dankte voor alle goeds. Enige tijd later stierven haar ouders van ouderdom. De vrouw dankte voor alles wat zij in haar ouders ontvangen had. Niet lang daarna volgde het bericht dat haar man was gebleven op zee. Zelfs toen dankte zij ’s avonds voor alle goede jaren die zij samen hadden gehad. Haar geloof werd niet geknakt. De zon ging de volgende dag weer op en de moedige vrouw hernam haar weg. Maar toen trof haar het grootste ongeluk dat een moeder(of vader) kan overkomen: haar kind stierf. ’s Avonds knielde de moeder weer maar deze keer kon zij geen woorden vinden. Zij bleef stom en er steeg geen gebed ten hemel. De volgende dag was er geen zon te zien. De hemel was grijs en het regende. Sindsdien bestaat de regen.
Omdat de hemel weent om het verdriet waar geen woorden voor zijn.
(deze tekst trof Ds. R.J. van Amstel aan op internet; de bron is hem verder onbekend)
 

terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Door de ‘coronacrisis’ is het V&T programma voor 2020 beperkt.
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.