Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Oratorium Jona. Zondag 17 februari in Carnisse Haven Oratorium Jona. Zondag 17 februari in Carnisse Haven


Sinds 2016 organiseert commissie Cultuur Carnisse Haven een aantal concerten per jaar voor belangstellenden in Carnisse Haven. De muziekstijlen zijn breed en gevarieerd.  Zondag 17 februari a.s. verwelkomt de commissie het interkerkelijk koor Salem uit Ridderkerk o.l.v. Dirk Zwart. Aanvang 16.00 uur, vanaf 15.30 uur zijn de deuren geopend.

In kerkelijk centrum Carnisse Haven is 3 juni 2018 een gebrandschilderd raam onthuld als afscheidscadeau voor ds. Joma Boers met als thema het verhaal van Jona.
Het verhaal van Jona heeft mensen in de naburige gemeente Ridderkerk creatief geïnspireerd om het verhaal muzikaal vorm te geven. De teksten zijn van de hand van ds. Martin de Geus, de muziek is gecomponeerd door Dirk Zwart. Laatste is dirigent van het interkerkelijk koor Salem en bespeelt ook de piano. Het stuk bestaat uit 17 delen afgewisseld met Bijbelteksten.

Het verhaal van de profeet Jona is een bekend verhaal; de deserterende Jona die 3 dagen in de buik van de walvis verkeert alvorens hij op het strand wordt uitgespuwd. In dit verhaal is de wrijving tussen liefde en gerechtigheid voelbaar. Beide vertegenwoordigen hoge idealen, maar wanneer het er op aankomt: welke van de twee dient dan voorop te staan? Jona, wiens naam ‘Duif’ betekent, pleit voor het eerste. Maar de profeet ontpopt zich echter vanaf het begin als een havik! Hoe staat God daarin en hoe zal dit principiële conflict aflopen?

De muziek maakt de spanning in het verhaal hoorbaar, o.a. door de grote afwisseling in sfeer: ingetogen, tedere delen volgen op heftig dreigende en gloedvolle klanken initiëren een uitgesproken jazzy toon. Daarbij blijft de zang niet beperkt tot het koor. Aan het begin, in het midden en aan het slot zingen ook de aanwezigen een hartig toontje mee. Het oratorium wordt begeleid met orgel, piano en klarinet.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij The Read Shop (Middenbaan 82), Kruithof Optiek (Van Beuningenhaven 37) en via de koster van Kerkelijk Centrum Carnisse Haven (Noordersingel 30). Het is ook mogelijk toegangskaarten via te bestellen. Een kaartje kost € 15,- (tot 16 gratis toegang) inclusief 1 consumptie na afloop. (Aan de deur geldt een toeslag van € 2,50 per kaartje). Voor vragen en/of meer informatie kunt u hetzelfde mailadres gebruiken.
 
Commissie Cultuur Carnisse Haven
terug
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.