Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Afscheid van de Triomfatorkerk Afscheid van de Triomfatorkerk
De leden van de wijkgemeente Zuid-Oost hebben samen met veel andere leden van de PG Barendrecht op 25 november 2018 op indrukwekkende wijze afscheid genomen van de Triomfatorkerk.

Klik hier voor de volledige reportage.De Triomfatorkerk is op 21 juni 2018 verkocht aan de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKV) Barendrecht-Pernis-Albrandswaard. De GKV huurde al jarenlang de Triomfatorkerk van de PGB voor o.a. de zondagsdiensten. De GKV heeft geen gebruik gemaakt van het eerste recht om de naastgelegen pastorie te kopen. De pastorie wordt verkocht via makelaarskantoor Markant in Barendrecht.

Op 2 januari 2019 vond de officiële overdracht plaats.
             foto: overdracht sleutels van Peter Noordzij (rechts) aan Huibert Steen (links)
                                                             Scriba Algemene Kerkenraad


Nadat de notaris haar handtekening had gezet, overhandigde Peter Noordzij, de voorzitter van het College van Kerkrentmeesters van de PGB, de sleutels van de Triomfatorkerk aan de voorzitter van de Kerkenraad van de GKV, Huibert Steen.

Op zondagmorgen 3 februari heeft de Diamantgemeente, zoals de GKV Barendrecht-Albrandswaard-Pernis zich nu aanduidt, met een feestelijke eredienst de Triomfatorkerk officieel in gebruik genomen. Tijdens de viering ging Jacobien Glasbergen in op de geschiedenis van het kerkgebouw en daarna droeg PGB-koster Wim Bahlman zijn sleutel over aan het nieuwe kostersechtpaar van de Diamantgemeente. De PG Barendrecht was vertegenwoordigd door de voorzitter van de AK, Cees Versendaal, en door de scriba van de wijkgemeente Zuid-Oost, Hans Oorebeek. Het CvK van de PG Barendrecht werd vertegenwoordigd door de kerkrentmeesters Derk Ottink en Simon Hoek. Het was een feestelijke viering, waarbij geconstateerd mag worden dat het voor velen zo vertrouwde kerkgebouw een prachtige herbestemming als godshuis heeft gevonden! Het was indrukwekkend dat er een grote kinderschare aanwezig was en dat de jongeren die zich in grote getale tijdens de viering enthousiast presenteerden.
Tekst en foto: Simon Hoek 03.02.19


Zondag 2 december 2018 zal de Barendrechtse kerkgeschiedenis ingaan als de dag waarop, ruim 130 jaar na de Doleantie, de van oorsprong Hervormde wijkgemeente Dorpskerk en de van oorsprong Gereformeerde wijkgemeente Zuid-Oost voortaan hun eredienst samen gaan vieren in de 506 jaar oude Dorpskerk...........
Klik hier voor de volledige reportage.
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Door de ‘coronacrisis’ is het V&T programma voor 2020 beperkt.
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.