Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Bericht van overlijden ds. A.A. Floor Bericht van overlijden ds. A.A. Floor

In Memoriam
Op woensdag 14 april is overleden onze collega Alberthus Adrianus Floor, predikant hier van de Immanuëlkerk sinds 2008; hij is 66 jaar geworden. Een paar jaar geleden was hij al behandeld voor huidkanker; in december kwam het weer hevig aan het licht en behandeling had geen effect.
Als collega’s kwamen we elkaar tegen op het pastoresconvent en leerden hem kennen als vriendelijk en hartelijk, serieus en spontaan, warm gelovig en met een breed kerkgevoel. Kritisch op Samen op Weg maar wel weer bewust loyaal aan de PKN.
Ik heb Albert mogen vragen om tweede voorzitter van het Breed Moderamen van de Classis Barendrecht te worden en dat heeft hij met plezier en ijver op zich genomen. Ik opende de vergaderingen altijd met een meditatie en een nieuw lied, hij sloot af met een stuk uit het Bonhoeffer-brevier en een Psalm in de Oude Berijming. We hebben er vaker complimenten voor gekregen dat we zichtbaar de breedte en de verbinding zochten en dat we elkaar zo doende aanvulden. Ook aan de vorming van de plaatselijke Protestantse Gemeente heeft hij hartelijk meegewerkt en we waren als collega’s blij met hem in het ministerium van predikanten en hij vond het ook fijn en een verrijking om elkaar zo te kennen, steunen en aanvullen.
We zouden dit jaar samen met emeritaat gaan; hij hoopte met zijn vrouw dichter bij de kinderen in het oosten te gaan wonen. Mede namens de collega’s mag ik zeggen dat we ontroerd zijn nu hij ons zo schielijk ontvalt. We bidden om kracht en trroost en geduld voor zijn vrouw Christina en kinderen en verdere naasten. En we weten ons verbonden met kerkenraad en leden van de Immanuëlkerk voor wie dit ook een grote slag is.
We zullen Albert op allerlei manieren missen. Wat ons zal bij blijven: zijn vreugde in Chistus, zijn vriendelijkheid en toegankelijkheid, zijn grote liefde voor de kerk en zijn antenne voor onrecht. En hij sprak met liefde en respect over mensen en met grote erbied en dankbaarheid over God. Zijn gedachtenis moge tot zegen zijn. En dat hij nu mag genieten waar hij op vertrouwde: (met een lied van Bonhoeffer)

In goede machten liefderijk geborgen
verwachten wij getroost wat komen mag.
God is met ons des avonds en des morgens,
is zeker met ons elke nieuwe dag.


met vriendelijke groet,  Cees Romkes
 
predikant Protestantse Gemeente Barendrecht                     
Protestantse Wijkgemeente Dorpskerk

 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Door de ‘coronacrisis’ is het V&T programma voor 2020 beperkt.
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.