Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Kerkdiensten in coronatijd Kerkdiensten in coronatijd

De wijkkerkeraden van de Protestantse kerken in Barendrecht hebben besloten de landelijke richtlijn van de Protestantse Kerk te volgen.

Bethelkerk
Vanaf juli mogen we weer naar de kerk, wel met veel restricties: zo mogen er maar maximaal 100 bezoekers in de kerk aanwezig zijn, en uiteraard moet de 1,5 meter regel worden gehandhaafd. Overigens mogen mensen uit één en hetzelfde huisgezin in de kerk wel naast elkaar in de bank zitten. U kunt alleen door de hoofdingang naar binnen en u wordt een plaats aangewezen; ook het naar buiten gaan gaat georganiseerd op aanwijzing.
Zingen is (nog) niet toegestaan.
Kinderoppas is weer mogelijk, daarvoor kunt u de ingang gebruiken van het jeugdhuis tegenover de ingang van de keuken, daarna wel weer door de hoofdingang de kerk in. Wat de kindernevendienst betreft wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor de komende tijd. Mocht de kindernevendienst doorgaan, dan gaan de kinderen voor aanvang van de dienst naar de kindernevendienst en pas na einde van de dienst
weer naar buiten opdat er niet gelopen hoeft te worden tijdens de dienst. Daarvoor kunt u de ingang gebruiken van het jeugdhuis tegenover de ingang van de keuken, daarna wel weer door de hoofdingang de kerk in.

Heel belangrijk is: blijf thuis bij verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging tot 38 graden of koorts.
Heeft u nog vragen: stuur even een e-mail naar
hans@jhertog.nl.

Daarnaast blijft het mogelijk om de kerkdiensten van de Bethelkerk te volgen via Youtube, kerkomroep en kerktelefoon. Wie van tevoren de liturgie wil ontvangen via e-mail kan een berichten sturen aan liturgieenpknbarendrecht@gmail.

Carnisse Haven
Er is weer de mogelijkheid om de eredienst in het kerkgebouw mee te vieren. Er is er plaats voor 60 personen. Praktisch betekent dit dat er nog niet voor iedereen plaats is in het kerkgebouw. U bent van harte welkom in de kerk, maar we ontkomen niet aan een aantal gedragsregels. Wilt u de dienst bijwonen, dan vragen we u om u voor vrijdag 20:00 uur aan te melden via email: eredienst@carnissehaven.nl, of telefonisch tijdens openingstijden van de kerk op telefoonnummer 0180 615449. Graag met naam, telefoonnummer en met hoeveel personen u komt. U krijgt dan een bericht of uw verzoek gehonoreerd kan worden. Als het voor de eerstkomende zondag niet lukt, krijgt u voorrang op de volgende zondag.
Ten overvloede: ook op rolstoelen rollatorgebruikers is gerekend.

De dienst van Carnisse Haven is ook te volgen via Youtube of de Kerkomroep (beeld en geluid)


Verder zal Exxact Barendrecht kerkdienstuitzendingen verzorgen van 9.00 tot 11.00 uur. De kerkdienstuitzendingen zullen zo veel mogelijk live zijn. Houdt de lokale media in de gaten hoe de invulling zal plaatsvinden en kijk op de website www.exxact.nl.
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.

LET OP: Wegens het besmettingsrisico van het corona virus gaan alle activiteiten tot 1 juni 2020 niet door.
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.