Protestantse Kerk in Nederland
 
 
. . ACTUELE INFORMATIE TRIOMFATORKERK

 
Kerkdiensten Kerkdiensten

Zondag 25 november 2018, 09:30 uur
Eeuwigheidszondag
Laatste dienst in de Triomfatorkerk

Ds. C. Romkes

 
Van de dominee

Van de dominee

Stenen en harten (7)
Toen de GKV bij ons ging kerken, na ons om half twaalf, werd ik zwaar gewaarschuwd door anderen elders dat we de tijden strikt moesten handhaven (wij tot elf uur alle ruimte, daarna zij) om te voorkomen dat het door elkaar zou lopen want dat gaf gedoe en ergernis. Degene die me waarschuwde was een koster van boven de Maas en ja, een heel andere koster dan die van ons en dan die van de GKV. Dus we liepen toch een beetje door elkaar en vonden dat eigenlijk best leuk. Met sommigen kreeg je een klik, wat leuk. Als we als collega’s elkaar troffen, was er altijd ruimte voor een praatje of zelfs een plagerijtje. Één keer liepen wij zelfs uit tot na elf uur; daar leer je van. En soms wilden zij zo gauw mogelijk het podium verbouwen om te oefenen met de band. We hebben ook een paar keer een gezamenlijke band gehad die in beide diensten speelde. En een avond over gedichten deden we gezamenlijk. Toen er sprake van kwam dat we de kerk zouden verkopen, hoopten we allemaal dat zij hem zouden krijgen en warempel, nu is het zo ver. Op 25 november hebben wij er onze laatste kerkdienst. Maar zij gaan wel door. Wat op een breuk lijkt, is een bijzondere continuïteit. Daarom dragen we wel het Avondmaalsstel en de antependia naar buiten maar niet de Paaskaars. Die geven we aan hen, als Licht van Christus dat kerkmuren overstijgt en wereldwijd schijnt. (En na Pasen krijgt Willem Bahlman de kaars, van hen en van ons.) De Kanselbijbel, daar danken we wel bij maar we slaan hem niet dicht. Het doopbekken en de knielbank, die blijven, na een dankzegging, gewoon in funktie. Wij stoppen wel met deze kerk maar God en de Vrijgemaakten niet. Goddank. Alleen het orgel, dat wordt steeds vaker genoemd en geroemd. Dat zullen we zeker missen. Op 30 november, vrijdagavond, laat Johan Sonneveld het nog een keer uitbundig klinken tijdens een concert dat begint om acht uur. Ja, en de gezellige drukte bij het koffiedrinken na de dienst. Dat kan gelukkig ook in BK en DK. Zoek elkaar, laat je vinden. Er gaan geruchten dat er ook in het volgend jaar op vrijdagmorgen gewoon koffie geschonken wordt. En uiteraard stellen de nieuwe gebruikers de kerk graag beschikbaar aan ons voor bijvoorbeeld een uitvaart. Dat is dan even terughuren.
 

Een lied
1 Hier proefden wij wat ooit zal zijn:
eens alles nieuw gemaakt!
Al even is de dag van nu
door morgen aangeraakt.

2 Als alle leed geleden is,
geen mens meer honger lijdt,
geen tranen meer, niets dan de zee
van uw gerechtigheid.

3 Dat uur, dat Gij uw hemel zelf
aan onze aarde huwt:
dan woont Gij midden onder ons,
dan maakt Gij alles nieuw!

4 Reisvaardig voor dat nieuw begin,
reikhalzend naar het uur
dat liefde aller harten wint,
gaan wij op weg van hier.

5 Geleid ons met uw Morgenster,
genodigd zijn ook wij.
Al is de feestzaal nog zo ver,
muziek klinkt heel dichtbij!
 
Sytze de Vries, Jij, mijn adem 39
melodie G.397 O God, die droeg ons voorgeslacht.

 
Koffieclub Triomfatorkerk Koffieclub Triomfatorkerk

Dinsdag 27 november is er weer koffieclub. Door de verkoop van de Triomfatorkerk is het de laatste keer dat we samenkomen, daarna houdt de “Koffieclub Triomfatorkerk” na ruim 50 jaar op te bestaan. We willen op gepaste wijze afscheid nemen door na de gewone koffiemorgen gezamenlijk een warme stamppotmaaltijd te gebruiken. We beginnen zoals altijd om 10:00 uur, dan staat de koffie voor u klaar. U bent allen van harte uitgenodigd. Heeft u een gedicht of een leuk stukje, breng het mee en laat het ons horen. Samen gaan we er een fijne morgen van maken. Een lieve groet aan de zieken, we denken aan jullie.

Met vriendelijke groet, Jack van Aalst

 
Boekbespreking en Kringwerk Boekbespreking en Kringwerk

Modern Bijbellezen, donderdag 6 december in de Bethelkerk.
Bijbeluurtje voor Senioren,18 december om 10 uur in de Bethelkerk.
25+. Maandelijks op een avond bij de deelnemers thuis.
Leerhuis Bijbellezen, over Jezus. Ook in december weer. Datum wordt nog nader bekend gemaakt. Dan komt prof. Lietaert Peerbolte, Nieuwtestamenticus die alles over het onderzoek naar Jezus en Paulus weet. Ik ben wel naar studiedagen geweest waar hij sprak en echt waar: hij weet het en weet het te brengen.

 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

 

 Dorpskerk

 

 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor de website speciaal voor Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.