Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Kaarsenverkoop Kaarsenverkoop

In Carnisse kaarsen gaat een kaarsenverkoop van start waarvan de netto opbrengst ten goede komt aan het werk van stichting SHIF.
De kaarsen hebben een afbeelding van het glas in loodraam van Carnisse Haven.
De kaarsen worden op zondag 3 en zondag 10 februari verkocht.

Stichting SHIF
Stichting SHIF (Sure House Initiatives Foundation) wil initiatieven in Oeganda ondersteunen die kansarmen de kans biedt zichzelf te ontwikkelen met een waardig bestaansrecht als doel, dit alles gebaseerd op de pijlers Health, Education and Justice. Stichting SHIF is in september 2018 opgericht door o.a. Robert Logtenberg uit Barendrecht. De oprichters van SHIF zijn geïnspireerd geraakt toen zij tijdens een werkvakantie een schooltje in Kiwangala bezochten voor leerlingen van de allerarmsten. Children Sure House. De leraren, Moses Kiwala en Martin Mpanga, begonnen vanuit niets en inmiddels hebben ruim tienduizend leerlingen hun school bezocht. Een aantal jongeren heeft de mogelijkheid gehad om zich verder te ontwikkelen op de universiteit en zij hebben de inspiratie en bevlogenheid van Moses en Martin overgenomen om zelf op andere plekken in het land ook scholen (en andere sociale activiteiten/ondernemingen) op te zetten. Ook deze initiatieven voor christelijk onderwijs kunnen nog niet zonder financiële steun.
Op zondag 3 februari geeft Robert na de dienst kort uitleg over het werk van SHIF. Op dinsdag 5 februari vertelt Robert meer over de achtergronden en projecten in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht.
Voor meer informatie over stichting SHIF zie www.shif.nl

Bedrukte kaarsen
Om het werk van stichting SHIF te ondersteunen kunt u o.a. een kaars kopen met een afbeelding van het glas in lood raam er op. Het glas in lood raam is sinds ruim een half jaar te zien in Carnisse Haven. Op zondag 3 juni 2018 werd het glas in loodraam in onthuld door ds. Joma Boers-de Jong. Tijdens haar afscheid heeft ds. Joma Boers-de Jong kenbaar gemaakt dat haar cadeauwens voor haar afscheid een glas in lood raam in Carnisse Haven was. Het ontwerp voor het raam is gemaakt door kunstenaars Marianne Verhoeff en Wim Nunninga. Als thema voor het glas in loodraam heeft ds. Joma Boers-de Jong het verhaal van de profeet Jona gekozen. Het glas in lood raam is op de foto gezet door Leen van’t Hoff en Arnold Sluijs. Door een foto van het raam op een kaars te zetten, kunnen nog meer mensen van het kunstwerk genieten of zich er door laten inspireren.
De kaarsen worden verkocht voor 12,00 Euro per stuk.
De ondersteuning van Stichting SHIF middels deze kaarsenverkoop is een nieuw diaconaal project van Carnisse Haven.

terug
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.