Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Jaarthema "Te Water" Jaarthema "Te Water"

CURSUS ‘LEVEN NA DE DOOP’ IN CARNISSE HAVEN

In het kader van het jaarthema ‘Te water!’ worden in de veertig dagen voor Pasen in wijkgemeente Carnisse Haven (Noordersingel 30) drie avonden georganiseerd rond het thema: ‘Leven na de doop’. Ouders, verzorgers, grootouders, andere opvoeders en overige belangstellenden worden uitgenodigd in gesprek te gaan over geloofsopvoeding. De bijeenkomsten op 13, 27 maart en 10 april, beginnen om 20.00 uur.

Ouders die hun kinderen laten dopen, beloven dat zij hun kinderen zullen voorgaan op de weg achter Jezus Christus aan. In de praktijk blijkt het niet zo eenvoudig om deze belofte waar te maken. Hoe moet je kinderen voorgaan als je zelf met vallen en opstaan je weg in probeert te vinden? ‘Leven na de doop’ betekent dat je levenslang te kampen hebt met alledaagse problemen, praktische vragen en verschillen van mening. Elke leeftijd brengt zijn eigen vragen en problemen met zich mee. Op de avonden worden de vragen bekeken vanuit het perspectief van ouder(s), grootouder(s) en kerkleden. Iedereen die belangstelling heeft kan deelnemen (ook wie geen kinderen heeft). De eerste avond is gericht op kinderen in de leeftijd van 0 tot 8 jaar en heeft als thema ‘Met de paplepel ingegoten …..’.Geloofsoverdracht in deze leeftijd vindt vooral plaats via rituelen en gewoonten: ‘Het gaat meer om wat je doet dan om wat je zegt’. Woensdag 27 maart staat de leeftijd van 8 t/m 12 jaar centraal met als thema: ‘Wát geloof je nu eigenlijk?’ en de laatste avond komen de tieners van 12 t/m 18 jaar aan bod. Die avond is het thema: ‘Ik geloof het wel!’.

De cursus wordt geleid door dominee Bert de Wit en kerkelijk werker Anne-Mieke van Oost-Reiber. Het is niet noodzakelijk om alle drie de avonden bij te wonen, maar dit mag wel. Toegang is gratis, aanmelding wel wenselijk. Dit kan via . U kunt hier ook voor meer informatie terecht.

terug
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.