Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Bethel Bazar Bethel Bazar


De meeste commissieleden waren online verbonden bij deze vergadering waarin Leen woorden van dank uitsprak voor het vele werk dat Huib voor de bazar heeft gedaan. Tevens ontving Huib bloemen en een boek met persoonlijke herinneringen van de commissieleden. Huib raakte eind jaren tachtig vanuit de diaconie betrokken bij het project Nova Cruz in Brazilië en zodoende ook bij de bazar.  Jaarlijks werd een bazar georganiseerd om de projecten van de diaconie te ondersteunen. Het daarop volgende diaconale project dat werd ondersteund door de bazar was Makeni in Zambia. Vanaf 2003 is de bazar Bethelbazar gaan heten en is de bazar meer projecten gaan ondersteunen. Tijdens de vergadering namen ook de commissieleden Alide Heulen, Gerdien Pool, Marja Kruit, Henk van Schelven, Henk van der Pols en Aad de Bruin afscheid. Huib bedankte deze vertrekkende commissieleden voor hun inzet die veelal meer dan 25 jaar inhield. Wel blijven de meeste oud commissieleden betrokken bij de bazar omdat zij het allen zo leuk vinden om mee te helpen.  Dat komt omdat de Bethelbazar met al haar geldwervingsactiviteiten veel meer is dan alleen een rommelmarkt. De vertrekkende commissieleden gaven twee jaar geleden aan te willen stoppen. In de tussenliggende tijd is het gelukt om nieuwe commissieleden te vinden die samen met de overgebleven commissieleden de bazar kunnen voortzetten. Uit die samenwerking kunnen ook weer nieuwe ideeën voortkomen. Dit jaar zijn als alternatief voor de bazar een stoffenwinkel en een bazarwinkel gehouden, waarmee de vier geselecteerde goede doelen toch konden worden gesteund. In het bijzonder heeft de antiekverkoop in de bazarwinkel veel geld opgebracht. Voor Leen en de deels vernieuwde commissie ligt nu de uitdaging om geldwervingsactiviteiten voor 2021 te organiseren. De commissie hoopt weer een echte Bethelbazar te organiseren omdat de opbrengsten en de sfeer beiden erg hoog zijn.

Arnold Sluijs
Bethel Bazar Public Relations
Meeshaven 11
2993HN Barendrecht
0180-620712
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Door de ‘coronacrisis’ is het V&T programma voor 2020 beperkt.
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.