Protestantse Kerk in Nederland
 
 
. .

  Actuele informatie wijk ZUID-OOST (Dorpskerk)

 
Kerkdiensten Kerkdiensten
Zondag 14 juli 2019, 10:00 uur
Ds. J.W. Stam

Zondag 21 juli 2019, Geen dienst

Zondag 28 juli 2019, Geen dienst

Zondag 4 augustus 2019, 10:00 uur
Ds. C. Romkes
 
 
Van de dominee

Van de dominee

Vieren in Drieën
De zes weken waarin we de kerkgang concentreren (2x Bethelkerk, 2x Dorpskerk en weer 2x Bethelkerk) hebben we ook een verbindend thema willen geven. Ik kies voor Haran, Hebron en Antiochië. Een plek, een naam kan een hele lading krijgen. Kan een beladen term worden. Steden met een verhaal van pijn en verlangen, hoop, verwijdering en verbondenheid.

Citaat: Alain Verheij in Ekklesia Maandbrief
“Uiteindelijk gaat het erom dat je met elkaar deze aarde en het leven een stukje draaglijker maakt. Wat ik net zei: het gaat er voor mij om dat je in harmonie leeft met jezelf, met de ander, met de aarde en met God. Hoe je die begrippen ook allemaal invult, het gaat om die harmonie. Ik geloof dat de verhalen en de rituelen
en de sociale krachten van het christelijk geloof de potentie hebben om die harmonie te bevorderen. En ik hoop dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen. Het is onze plicht om te blijven zwerven in de richting van een beloofd land, een nieuwe wereld, waarvan je, als je de Bijbelverhalen hebt gelezen, genoeg weet
om te snappen dat je dat beloofde land misschien wel nooit zult bereiken en dat de reis ernaartoe erg lang is en erg moeizaam, maar dat betekent niet dat je moet stoppen met zwerven. Ik continueer daarmee een reis die al duizenden jaren bezig is.”

Belt u me even als ik iets voor u kan betekenen?
Een hartelijke groet voor groot en klein
ds. Cornelis Romkes
 
 
Boekbespreking en Kringwerk Boekbespreking en Kringwerk
Kringwerk
Modern Bijbellezen, donderdag 1 augustus, half tien in de Bethelkerk.
Bijbeluurtje voor Senioren, op de laatste dinsdag van de maand om 10 uur in de Bethelkerk. 25 september pas weer want ook 80-plussers hebben zo hun bezigheden.
25+. Maandelijks op een avond bij de deelnemers thuis.

Nieuw boek
Op donderdagmorgen zei ik in de kring Modern Bijbellezen te overwegen om het boekje ‘God met ons’ van de anglicaanse oudbisschop Rowan Williams te gaan behandelen.
‘s Avonds heb ik dat ook op de kerkenraad gezegd en de volgende morgen stond er een heel interview met hem in de krant en een dag later kreeg onze scriba het als (al eerder gekocht) cadeau.
Nou nou, zal ik het dan nu maar definitief maken? En waarom? Omdat hij net als de Tsjechische priester Thomas Halik alle moderne filosofie kent en waardeert, gewoon modern theoloog is die weet dat God niet te bewijzen is, alle blunders en zonden van de kerk onderkent en toch… positief in zijn traditie staat, de rijkdom daarvan weet te vertalen naar nu. Erg inspirerend. Dit boekje vind ik bijzonder.
Wil je er over doorpraten? Laat het me weten. Eerste donderdagmorgen van de maand.

Lekker filosoferen
Nou ja, als de rest op de camping zit, praten wij een paar avonden door over levensvragen. We doen dat aan de hand van het boekje ‘Het leven is onrechtvaardig’ van Thomas Macho op woensdag 26 juni en 31 juli.
Maarten van Boekel en ik gaan graag met u in gesprek. Prettig als u het boekje ook zelf gelezen hebt maar ook indien niet: welkom.
Evenzo geldt: aanmelden niet verplicht maar wel wenselijk.
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.