Protestantse Kerk in Nederland
 
 
. .

  Actuele informatie wijk ZUID-OOST (Dorpskerk)

 
Kerkdiensten Kerkdiensten

Zondag 6 oktober 2019, 10:00 uur
Jeugdkerk

Ds. C. Romkes

Zondag 13 oktober 2019, 10:00 uur
Ds. J.W. Stam

Zondag 20 oktober 2019, 10:00 uur
Ds. J.W. Stam

Zondag 27 oktober 2019, 10:00 uur
Ds. C. Romkes
 
Van de dominee

Van de dominee

Mensen en wijken
Het was hier altijd al een georganiseerde wanorde want de Bethel en Triomfator waren ten dele wijkkerken met eigen wijkkerkenraden. Maar de dominees preekten overal en aardig wat mensen gingen naar een andere dan hun wijkkerk. Want de regel: als je hier woont ga je hier naar de kerk, die regel is al een halve eeuw in onbruik.

Een wijk is een bepaald gebied en daar is een kerkenraad en predikant aan verbonden. Woon je hier maar wil je daar naar de kerk, dat is prima. Wil je ook bij de wijken rond die kerk horen, dan noemen we je ‘voorkeurslid’ van die wijk. Dan krijg je ook die dominee aan je ziekbed, tenzij je een nadrukkelijke voorkeur voor een ander hebt. Maar dan wel met open vizier: we vallen graag voor elkaar in, nemen ook over maar laten ons niet uitspelen.
Sinds de sluiting van de Triomfatorkerk ga ik in Dorpskerk en Bethelkerk elk zo’n vijftien keer per jaar voor. In beide gebouwen zitten ook kerkgangers uit mijn kaartenbak. (Dat was al mijn twaalf jaar hier al zo) Als begin volgend jaar Zuid-Oost en Dorpskerk alvast fuseren, verandert dat niet. Kaartenbak en kerkgang
zijn dus niet gekoppeld hier.

Dus: als je in de Triomfatorkerk kerkte, kun je nu gaan waar je wilt. Als je lid was van Zuid-Oost hoef je je niet te laten overschrijven naar de Dorpskerk want je gaat automatisch mee. Ga je nu naar de Bethelkerk dan blijf je gewoon in mijn kaartenbak tenzij je de gelegenheid aangrijpt om te switchen.
Hebt u nog vragen, wensen? Laat het weten.

 
Belt u me even als ik iets voor u kan betekenen?
Een hartelijke groet voor groot en klein
ds. Cornelis Romkes
 
 
Boekbespreking en Kringwerk Boekbespreking en Kringwerk

Kringwerk
Modern Bijbellezen, normaliter eerste donderdag van de maand, half tien in de Bethelkerk.
Bijbeluurtje voor Senioren, op de laatste dinsdag van de maand om 10 uur in de Bethelkerk. 29 oktober weer.
25+. Maandelijks op een avond bij de deelnemers thuis.

Modern en orthodox?
Oude indelingen ontvallen ons, zoals orthodox en modern. Ook vrijzinnig is nu anders dan honderd jaar geleden. ben je door de tijd heen opgeschoven of leef je meer van breuk naar breuk? Twee grote namen geef ik u graag. Beiden helemaal in het moderne leven en denken, kinderen van hun tijd. En beiden loyaal aan de traditie waarin ze bewust staan. Thomas Halik de Tsjechische priester, theoloog, therapeut. Veel geroemd zijn zijn boeken ‘Geduld met God’ en ‘Raak de wonden aan’. Zeer aanbevolen.
En de tweede die me intrigeert en inspireert: Rowan Williams, oud-bisschop van de Anglicaanse Kerk. In de kring ‘Modern Bijbellezen’ op de eerste donderdagmorgen van de maand gaan we zijn boekje lezen
‘God met ons’. Over God, Jezus, onmacht en hoop, lijden en kruis en wat dat allemaal voor ons kan betekenen. Wat je er niet meer mee kunt, ja daar zijn wij goed in. Maar ook: met nieuwe ogen bezien, hoe oude beelden en woorden nieuwe kleur krijgen, door ons heen willen.
Wilt u het ook lezen? Wilt u er over doorpraten? Durft u Hem aan?

 
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.