Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Actuele informatie Bethelkerk

Actuele informatie Bethelkerk

 

Algemene activiteiten vind u links onder HOME en rechts vind u (kort) NIEUWS

De Bethelkerk is ook op Facebook!
https://www.facebook.com/bethelkerkbarendrecht

 
Kerkdiensten Kerkdiensten
Zondag 14 juli 2019, 09:30 uur
Ds. C. Romkes

Zondag 21 juli 2019, 09:30 uur
Ds. J.W. Stam

Zondag 28 juli 2019, 09:30 uur
Ds. H.J. Ketelaar

Zondag 4 augustus 2019, Geen dienst


 
 
Van de dominee...

Van de dominee...
Kerkdiensten
Op 14 juli ga ik voor in mijn vorige gemeente Grijpskerke (Zeeland).
Door een ruiling met de wijkgemeente Carnisse Haven (waarvoor hartelijk dank!) is het mogelijk dat ik op zondag 21 juli in de Gereformeerde Kerk van Strijen een doopdienst mag doen. De ouders woonden tot voor kort in Barendrecht.


Op zondag 28 juli is de tweede kerkdienst in het kader van ‘Vieren met z’n drieën’. We maken deze zomer met elkaar verschillende stedentrips. Ik had gedacht om met elkaar Nazareth te bezoeken deze ochtend. We zijn snel uitgekeken want het is een stadje van niks (‘Kan er uit Nazareth iets goeds komen?’) Of…?

Niet alles ligt stil
Je zou denken dat het kerkenwerk wat stil komt te liggen in de julimaand maar voorlopig wordt er nog druk overlegd: Zowel over de Startzondag 2019, de Top2000 dienst en het Waarderende Gemeente-opbouwproject ‘Ik zie je’ hebben we nog  vergaderingen gepland in deze periode. Boeiend want we bouwen samen aan een levende gemeente, ook in de zomer.

Startdienst 2019: een goed verhaal!
Het is nog ver weg maar de voorbereidingen voor de startdienst op 8 september zijn al in volle hevigheid bezig. We volgen in deze oecumenische dienst, die samen met de Augustinusparochie wordt georganiseerd het landelijke thema van de PKN: Een goed verhaal! We willen verhalen van hoop met elkaar verbinden waaronder ook de verhalen van statushouders in ons midden. Het kinderkoor “Amazing Kids & Teens” komt zingen en Sander van der Kaaij bespeelt het orgel. Meer informatie volgt!
 
Kinderhoek in de Bethelkerk Kinderhoek in de Bethelkerk
Sinds een aantal weken heeft u in de Bethelkerk, vooraan in de hoek, een groot whiteboard kunnen zien hangen. Het bord hangt inmiddels vol met foto’s van kinderen die op zondag zeer regelmatig in de Bethelkerk te vinden zijn, bij de tienertalk, de kindernevendienst of bij de kinderoppas.
Zoals u wellicht weet is het al jaren gebruikelijk om tijdens de paas- en kerstperiode het podium van de Bethelkerk te gebruiken voor attributen die tijdens deze feesten een grote rol spelen. Wij als kindernevendienstleiding kregen daar vaak positieve reacties op en dat was voor ons een aanleiding om na te denken over een permanente plek voor de kinderen.

Een zichtbare plek om de kinderen het gevoel te geven dat ze er helemaal bij horen. In de kinderhoek (die zich overigens nog aan het ontwikkelen is) hangen daarom foto’s van de kinderen uit de kerk. Zo zien zij concreet dat ze er helemaal bij horen en dat hun plek in de kerk er toe doet.
Ook zullen we de kinderhoek gebruiken om creaties door de kinderen tijdens de kindernevendienst gemaakt, op te hangen of neer te zetten.
Het podium zullen wij zeker blijven gebruiken voor de wat groter uitgewerkte projecten.
 
Werkgroep 100 jaar Bethelkerk 1925-2025 Werkgroep 100 jaar Bethelkerk 1925-2025
Een werkgroep van vier kerkleden is met instemming en steun van de twee wijkkerkenraden aan een immense taak begonnen: het beschrijven van de geschiedenis van de Bethelkerk. Het beslaat de periode van 1917 tot nu, maar vooral de 100 jaar waarin de Bethelkerk van 1925 tot 2025 als gebedshuis, vergaderruimte en gemeente-honk diende. In deze periode zoeken wij naar informatie en verhalen, foto’s, tekeningen en wat er nog meer moge zijn om de geschiedenis van de kerk te complementeren. Wij zoeken de hulp van…
  • Mensen die geïnterviewd willen worden over hun herinneringen aan de kerk;
  • Mensen die nog foto’s hebben van het interieur en exterieur van de kerk;
  • Mensen die foto’s hebben van verenigingen, koren, gespreksgroepen, kerkenraden, predikanten die de kerk hebben gediend, groepen ambtsdragers, alle andere groepsfoto’s.
  • Foto’s van uitstapjes, de Bethelbazar vanaf de eerste start.
  • Foto’s van veranderingen in de kerk maar ook aan de buitenkant.
  • Verhalen die ons terugbrengen in de tijd dat kerk een rol speelde in de 2e wereldoorlog.
  • Verhalen van gewone kerkleden, van organisten en kosters.
  • We willen lijsten maken van de Bethelpredikanten, de organisten, de kosters.
  • We zoeken foto’s voor fotogalerijen van deze mensen.
De werkgroep bestaat uit vier vaste leden: Nico Berkhout, Peter Groenveld, Hans Onderwater en Leo van Wijk. Heeft u iets meegemaakt? Leuk of niet leuk? Laat het weten! U kunt een van de vier leden bereiken: Hans Onderwater en Nico Berkhout voor verhalen en foto’s. Peter Groenveld en Leo van Wijk voor foto’s en andere illustraties, zoals schilderijen, borduurwerken en andere nijverheid door allerhande kerkelijke verenigingen. Help ons het eeuwfeest zo goed mogelijk voor te bereiden; alle hulp wordt in dank aanvaard. Het boek is onderdeel van een grotere herdenking van dit eeuwfeest. DOE MEE EN WEET U BETROKKEN BIJ UW EIGEN BETH-EL (Huis van God). Ter herinnering zult u zondags aankondigingen zien op de beamer en zullen er stukjes verschijnen in het zo fraai geworden Klankbord, in de plaatselijke, lokale en landelijke pers.

Alvast bedankt voor uw hulp!
Nico Berkhout, Peter Groenveld, Hans Onderwater en Leo van Wijk
Het centrale emailadres is:

 
 
Vrijwilligers gevraagd.... Vrijwilligers gevraagd....
... voor het rijden van ouderen Bethelkerk.

De autodienst Bethelkerk zorgt er voor dat mensen met vervoersproblemen de wekelijkse kerkdienst kunnen bezoeken. Deze mensen zijn dankbaar dat het voor hen vertrouwde kerkbezoek zo toch mogelijk is. Wilt u deze mensen ook af en toe eens naar de kerk rijden en heeft u een auto waarin u een rollator kunt meenemen, geef u dan op als vrijwilliger!
Aanmelden kan bij de secretaris van de Wijkkerkenraad: telefoon: 0628938566 of e-mail:
 
 
Bethel Bazar Bethel BazarEen record opbrengst voor de Bethel Bazar van 10 en 11 mei 2019: € 17,712,68 !!

 
lees meer »
 
Ook dat nog… Ook dat nog…
"U bent zeker dominee"

Een man in een luchtballon is verdwaald. Hij zakt wat en ziet een man lopen. Hij roept: Ik heb vrienden van mij beloofd om hen over een uur ergens op te pikken, maar ik heb geen idee waar ik nu ben!’ De man roept terug: U bevindt zich in een mandje. Aan een ballon op ongeveer tien meter hoogte’. U bent zeker dominee?! roept de man vanaf tien meter hoogte. Klopt! Hoe weet u dat zo snel?
Nou, het is allemaal waar wat u zegt. Maar ik heb er helemaal niks aan…

Bron: Paulien Vervoorn (trainer Geloofwaardig spreken), via Facebook
 
Hartelijke groet!
Ds. Henk-Jan Ketelaar
Tel. 622574
Email:
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.