Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Actuele informatie Bethelkerk

Actuele informatie Bethelkerk

 

Algemene activiteiten vind u links onder HOME en rechts vind u (kort) NIEUWS

De Bethelkerk is ook op Facebook!
https://www.facebook.com/bethelkerkbarendrecht

 
Kerkdiensten Kerkdiensten
Zondag 8 september 2019, 10:00 uur
Startzondag
Ds. H.J. Ketelaar en pater Chima Nyaezeh
m.m.v. Amazing Kids

Zondag 15 september 2019, 09:30 uur
Heilig Avondmaal

Ds. H.J. Ketelaar

Zondag 22 september 2019, 09:30 uur
Ds. C. Romkes

Zondag 29 september 2019, 09:30 uur
Ds. H.J. Ketelaar
 
Van de dominee...

Van de dominee...

Kerkdiensten (1) Startzondag op 8 september in de Bethelkerk om 10.00 uur.
De Augustinusparochie, Carnisse Haven, de Dorpskerk en de Bethelkerk vieren ook dit jaar weer samen de start van het nieuwe kerkelijke seizoen. Het thema van de dienst is ‘Een goed verhaal’: we willen goede verhalen met elkaar delen, uit de bijbel maar ook onze eigen levensverhalen. Mensen zullen iets van hun goede verhalen met ons delen, waaronder verschillende mensen die actief zijn in het Platform Vluchtelingen. Het kinderkoor “Amazing Kids & Teens” komt zingen en neem je telefoon ook mee. Na afloop drinken we met elkaar koffie en thee op de parkeerplaats van de kerk en er zal iets lekker voor bij de koffie uit de streek uit de verschillende windstreken waaronder Eritrese lekkernijen, Zeeuwse bolussen en wellicht Bossche bollen. Neem gerust ook iets mee uit de streek waar u vandaan komt. De dienst is voorbereid door leden van deelnemende kerken, organist is Sander van der Kaaij en voorgangers zijn pater Chima Ayeze en ikzelf. Alle reden dus om op 8 september naar de Bethelkerk te komen.

Kerkdiensten (2): Avondmaalsdienst op zondag 15 september
Op zondag 15 september vieren we als gemeente met elkaar het avondmaal. Ook staan we stil bij het project ‘Ik zie je! Oog voor God en mensen’ (zie hieronder).

Kerkdiensten (3): Vieringen in het kader van ‘Ik zie je! Oog voor God en mensen’
In september zullen een aantal kerkdiensten in de Bethelkerk in het thema staan van het Waarderende Gemeenteopbouwproject ‘Ik zie je! Oog voor God en mensen’. De afgelopen perioden zijn er een heel aantal avonden georganiseerd waarin we als gemeente met elkaar goede ervaringen in de kerk hebben gedeeld en waarin we hebben gedroomd hoe de Bethelkerk er in de toekomst uit zou kunnen komen te zien. Nu zijn we op het punt gekomen om te kijken op welke manier we onze dromen in de praktijk kunnen brengen.
Op zondag 6 oktober zullen we na de kerkdienst met elkaar gaan praten over deze vernieuwingsfase. In de aanloop daar naar toe gaan de kerkdiensten in september over de 6 deelgebieden van het project.

Op zondag 1 september ging het over de twee eerste thema’s:
1. Groeien in relatie met God
2. Groeien in relatie met elkaar

Op zondag 15 september (09.30 uur, avondmaalsdienst) zal het gaan over:
3. Groeien in relatie met anderen
4. De kerkdienst: Met elkaar geloof en leven vieren.

Op zondag 29 september (bevestigingsdienst ouderling)
5. De Bethelkerk als ontmoetingsplaats
6. Besturen in de toekomst: een kleinere organisatie
 
En op zondag 6 oktober volgt dan na een korte kerkdienst (10.00 uur) een gemeentegesprek waarin we met elkaar spreken over de vernieuwingsfase. Aansluitend is er (voor wie dat wil) de gelegenheid om samen te picknicken!

Kringen (1): Bijbelgespreksgroep
Op dinsdag 10 september komen we weer voor de eerste keer bij elkaar met de bijbelgespreksgroep. Het eerste halfjaar van de bijbelgespreksgroep zullen we zijn woorden van wijsheid (Prediker behoort bij de wijsheidsliteratuur) met elkaar gaan lezen. We doen dit steeds op de tweede dinsdag van de maand om 10.00 uur in de Bethelkerk. Nieuwe mensen zijn altijd welkom: kom vrijblijvend een keertje kijken! De data in de eerste helft van het jaar zijn 10 september, 8 oktober, 12 november, 10 december en 14 januari.

Kringen (2) Rouwgespreksgroep / pastorale leeskring
En een aankondiging: Bij voldoende aanmeldingen zal er in het najaar een pastorale leeskring starten rond het boekje Verdriet is een werkwoord, van Margriet van der Kooi. Er zijn al een aantal aanmeldingen, maar er is nog plek voor meer mensen. Over de inhoud: Er is verdriet dat nooit over gaat. Het lijkt soms als een doolhof, je komt er niet uit. Margriet van der Kooi gebruikt het beeld van een wenteltrap. Antwoord geven aan je verdriet is een soort wenteltrap. Telkens kom je het weer tegen, maar dan toch weer uit een ander perspectief.
Het is een boek dat uitnodigt om eigen ervaringen te delen.
U wordt gevraagd om voorafgaand aan de bijeenkomst thuisalvast een deel van het boekje te lezen.
Deze bijeenkomsten zullen met een tussenruimte van meestal twee weken plaatsvinden in ‘Carnisse Haven’(Noordersingel 30) van 19.30 tot 21.30 uur.
De data zijn 13 november, 27 november, 11 december, 8 januari, 22 januari en 5 februari. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.
Graag opgave bij ds. Henk- Jan Ketelaar of mw. Anne-Mieke van Oost.
 
Werkgroep 100 jaar Bethelkerk 1925-2025 Werkgroep 100 jaar Bethelkerk 1925-2025
Een werkgroep van vier kerkleden is met instemming en steun van de twee wijkkerkenraden aan een immense taak begonnen: het beschrijven van de geschiedenis van de Bethelkerk. Het beslaat de periode van 1917 tot nu, maar vooral de 100 jaar waarin de Bethelkerk van 1925 tot 2025 als gebedshuis, vergaderruimte en gemeente-honk diende. In deze periode zoeken wij naar informatie en verhalen, foto’s, tekeningen en wat er nog meer moge zijn om de geschiedenis van de kerk te complementeren. Wij zoeken de hulp van…
  • Mensen die geïnterviewd willen worden over hun herinneringen aan de kerk;
  • Mensen die nog foto’s hebben van het interieur en exterieur van de kerk;
  • Mensen die foto’s hebben van verenigingen, koren, gespreksgroepen, kerkenraden, predikanten die de kerk hebben gediend, groepen ambtsdragers, alle andere groepsfoto’s.
  • Foto’s van uitstapjes, de Bethelbazar vanaf de eerste start.
  • Foto’s van veranderingen in de kerk maar ook aan de buitenkant.
  • Verhalen die ons terugbrengen in de tijd dat kerk een rol speelde in de 2e wereldoorlog.
  • Verhalen van gewone kerkleden, van organisten en kosters.
  • We willen lijsten maken van de Bethelpredikanten, de organisten, de kosters.
  • We zoeken foto’s voor fotogalerijen van deze mensen.
De werkgroep bestaat uit vier vaste leden: Nico Berkhout, Peter Groenveld, Hans Onderwater en Leo van Wijk. Heeft u iets meegemaakt? Leuk of niet leuk? Laat het weten! U kunt een van de vier leden bereiken: Hans Onderwater en Nico Berkhout voor verhalen en foto’s. Peter Groenveld en Leo van Wijk voor foto’s en andere illustraties, zoals schilderijen, borduurwerken en andere nijverheid door allerhande kerkelijke verenigingen. Help ons het eeuwfeest zo goed mogelijk voor te bereiden; alle hulp wordt in dank aanvaard. Het boek is onderdeel van een grotere herdenking van dit eeuwfeest. DOE MEE EN WEET U BETROKKEN BIJ UW EIGEN BETH-EL (Huis van God). Ter herinnering zult u zondags aankondigingen zien op de beamer en zullen er stukjes verschijnen in het zo fraai geworden Klankbord, in de plaatselijke, lokale en landelijke pers.

Alvast bedankt voor uw hulp!
Nico Berkhout, Peter Groenveld, Hans Onderwater en Leo van Wijk
Het centrale emailadres is:

 
 
Kinderhoek in de Bethelkerk Kinderhoek in de Bethelkerk
Sinds een aantal weken heeft u in de Bethelkerk, vooraan in de hoek, een groot whiteboard kunnen zien hangen. Het bord hangt inmiddels vol met foto’s van kinderen die op zondag zeer regelmatig in de Bethelkerk te vinden zijn, bij de tienertalk, de kindernevendienst of bij de kinderoppas.
Zoals u wellicht weet is het al jaren gebruikelijk om tijdens de paas- en kerstperiode het podium van de Bethelkerk te gebruiken voor attributen die tijdens deze feesten een grote rol spelen. Wij als kindernevendienstleiding kregen daar vaak positieve reacties op en dat was voor ons een aanleiding om na te denken over een permanente plek voor de kinderen.

Een zichtbare plek om de kinderen het gevoel te geven dat ze er helemaal bij horen. In de kinderhoek (die zich overigens nog aan het ontwikkelen is) hangen daarom foto’s van de kinderen uit de kerk. Zo zien zij concreet dat ze er helemaal bij horen en dat hun plek in de kerk er toe doet.
Ook zullen we de kinderhoek gebruiken om creaties door de kinderen tijdens de kindernevendienst gemaakt, op te hangen of neer te zetten.
Het podium zullen wij zeker blijven gebruiken voor de wat groter uitgewerkte projecten.
 
Ook dat nog… Ook dat nog…

hypocriet?
When people say the church is full of hypocrites, I usually say: “No it’s not… we always have room for more.”
 
Shane Claiborne, christelijke activist en auteur (USA),
twitterbericht 31 juli 2019.
Vertaling: Als iemand tegen mij zegt dat de kerk vol zit met hypocriete
mensen is mijn antwoord: ’Nee hoor, dat is niet zo… Er kunnen er altijd
nog meer bij’.

 
 
Hartelijke groet!
Ds. Henk-Jan Ketelaar
Tel. 622574
Email:
 
Bethel Bazar Bethel BazarEen record opbrengst voor de Bethel Bazar van 10 en 11 mei 2019: € 17,712,68 !!

 
lees meer »
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.