Protestantse Kerk in Nederland
 
 
....en in de Dorpskerk ....en in de Dorpskerk

September vorig  jaar was het 15 jaar geleden dat Johnny Cash overleed. Reden genoeg voor een kerkdienst rond 'the man in black'. In deze dienst klinken geen Psalmen of gezangen, maar alleen de muziek van de bekende countryzanger.

Een kerkdienst en Cash: past dat? Johnny Cash was een diepgelovig mens. In de talloze liedjes die hij zong, getuigde hij vaak van zijn geloof. Maar ook van de levenslange worsteling met zijn donkere kant. Zijn mooiste songs gaan over de breekbare kanten van het leven. Een aantal van die songs gaan in deze kerkdienst klinken. Sommige gospels zullen ook in samenzang gezongen worden. 
Muzikale medewerking wordt verleend door Cashflow3, een band die wordt geïnspireerd door het werk van Cash. Ds. Piet van Die, de voorganger in deze dienst, is Cash-fan. Hij wordt wel de ‘Johnny Cash-dominee’ genoemd:
https://www.facebook.com/pietvandie
https://www.facebook.com/JohnnyCashGoesToChurch

Na afloop is er koffie en thee, en is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten, onder het genot van een paar toegiften van Cashflow3.

Namens de werkgroep
Levien de Kam
terug
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.