Protestantse Kerk in Nederland
******** Carnisse Haven ******** Bethelkerk *** Triomfatorkerk ***
 
 
. .

ACTUELE INFORMATIE TRIOMFATORKERK

 
Kerkdiensten Kerkdiensten

Zondag 19 november 2017, 09:30 uur
Ds. J.M. Wilschut uit Rockanje
Heilig avondmaal

Zondag 26 november 2017, Geen dienst
Gezamenlijke dienst in de Bethelkerk

Zondag 3 december 2017, 09:30 uur
Ds. C. Romkes

Zondag 10 december 2017, 09:30 uur
Dhr. H. Oorebeek

 
Van de dominee

Van de dominee

Naar Rotterdam (2)
Bij de aanstaande nieuwe indeling zijn wij, de gemeenten op IJsselmonde de enigen die van verband veranderen: Rhoon, Poortugaal, Barendrecht en Heerjansdam gaan bij Rotterdam horen. De Hoekse Waard gaat wel naar de nieuwe classis Delta (Zeeland en Zuid-Hollandse Eilanden). Maar waarom eigenlijk?
Toen in 2009 de hervormde en gereformeerde classes in den lande def nitief samengevoegd werden, was het uiteraard om een aantal taken bestuurlijk goed te regelen. Daartoe kreeg het Breed Moderamen behoorlijke bevoegdheden. In de praktijk heeft het maar in een beperkt aantal classes ook goed gewerkt. Dat is een tegenvaller geworden. Onze classis heeft goed gefunktioneerd; dat mag gezegd worden en zoals zo vaak is dat vooral te danken aan een kundige en ijverige secretaris; de onze is Piet van den Boogaart uit Oud-Beijerland.
In 2009 was er nog een nadrukkelijke wens: het geloofsgesprek. Bedoeld wordt daarmee dat gemeenten en ambtsdragers uit de breedte van de kerk inhoudelijk met elkaar in gesprek zouden gaan. Ook de werkgemeenschappen van predikanten richten zich daar nadrukkelijk op. Dat is niet overal goed van de grond gekomen. Hier wel, gelukkig. Dat komt omdat we, zo verschillend als we zijn elkaar wilden zoeken en vinden. En we ontdekten dat we elkaar zodoende aanvulden en verrijkten. Anders gezegd: wat wij ‘s zondags tegen u zeiden, probeerden we door de week op elkaar uit. Laat het ook eens goed gaan!
Nu gaan wij van boven de Oude Maas dus naar Rotterdam en daarom ook naar een voor ons nieuwe werkgemeenschap van predikanten. De Hoekse Waard wordt een nieuwe grote werkgemeenschap; dat ligt voor de hand.

Tenslotte
Als je iets dwars zit, als je zorgen hebt, als je hoopt op…; bel me dan gewoon. Mailen mag ook!

Van harte gegroet.
ds. Cornelis Romkes

 
Boekbespreking en Kringwerk Boekbespreking en Kringwerk

- Modern Bijbellezen, normaliter op de eerste donderdag van de maand, maar deze keer op 7 december, 9.30 uur in de Triomfatorkerk. Ook met deze kring lezen we ‘Alles voor allen’ van Oosterhuis. Mooi moment om in te stappen!

- Bijbeluurtje voor Senioren, de derde dinsdag van de maand, dus 21 november, deze keer door mijn collega Stam.

- 25+. Maandelijks op een avond bij de deelnemers thuis. We zijn begonnen we met het bespreken van ‘Alles voor allen’, een soort moderne catechismus, samengesteld uit werk van Huub Oosterhuis. Wat bedoel je met ‘God almachtig’, ‘Jezus Gods Zoon’? Waarom zou je willen doorleven na je dood, in een hemel of zoiets? En als het allemaal verbeelding is, is het daarom ook nietszeggend? Echte vragen dus. Wil je aanschuiven?

 
Film

Film

Film “Troubled Water”, 2014

Het verhaal: Jan Thomas komt vrij uit de gevangenis waar hij acht jaar heeft gezeten voor kindermoord. Deze moord heeft hij altijd ontkend en hij is vastberaden na zijn vrijlating iets van zijn leven te maken. Hij is een  getalenteerd orgelspeler en weet een baan te krijgen bij een kerk in Oslo. Door zijn talent en zachtaardig karakter wordt hij al snel gewaardeerd door zijn omgeving. Jan doet zijn best zijn verleden geheim te houden, maar de waarheid komt boven water wanneer op een dag lerares Agnes met haar klas de kerk komt bezoeken. Zij herkent Jan als de man die veroordeeld was voor de moord op haar zoon. De nog altijd door verdriet achtervolgde moeder kan niet accepteren dat Jan een nieuw leven heeft weten op te bouwen en raakt geobsedeerd door hem. Een psychologisch drama waarin twee personages in het reine proberen te komen met het verleden. Een drama waarin schuld en onschuld, goed en kwaad elkaar kruisen en het leven van de hoofdpersonen volledig beheersen.
Er wordt gecollecteerd als bijdrage in de kosten (o.a.filmrechten).

Waar: Triomfatorkerk
Wanneer: donderdag 14 december 2017; aanvang: 20.00 uur
Informatie: Maarten van Boekel, email:

 
Bloemschikking Bloemschikking

Symbolische bloemschikkingen “een boek vol verwachting”

Met ingang van de van de eerste adventszondag op 3 december tot en met Kerst, zullen wij weer elke week een schikking maken.
De titel voor de serie schikkingen, die wij gaan maken voor de 4 adventszondagen en 1e kerstdag is “een boek vol verwachting”.
In de schikkingen is gekozen voor de bijbel als dragend symbool, “een boek vol verwachting”. Basis zijn teksten uit het boek van de profeet Jesaja. Israël leeft in ballingschap, het is een puinhoop, maar de profeet kondigt betere tijden aan. Het is alleen niet bekend wanneer deze tijden zullen aanbreken.
In de schikkingen staat de bijbel in het midden opgesteld en wordt open geslagen bij de tekst van de betreffende zondag. Links van de bijbel is een puinhoop te zien, symbool voor alle narigheid die er is gebeurd en nog gebeurt in deze wereld. Rechts is een witte roos geplaatst. Een verwijzing naar de woestijn die eens zal bloeien als een roos, teken van hoop dat het toch echt een keer zal goedkomen, zoals ook in “een boek vol verwachting” te lezen is. Tijdens de dienst zal een korte uitleg over de schikking gegeven worden.

Namens de commissie symbolisch bloemschikken
Joan Bolt
tel 0180 618970

Rond de veertigdagentijd en Pasen 2017 zijn in de Triomfatorkerk bloemschikkingen te bewonderen geweest.
Klik op "lees meer" voor afbeeldingen hiervan en de bijbehorende uitleg.

lees meer »
 
Top 2000 kerkdienst Top 2000 kerkdienst

Kerkdienst voor jong en oud


Je moet er eigenlijk nog niet aan denken, december… Maar als je opnieuw iets flitsend op de planken wil gaan zetten kun je daar niet vroeg genoeg mee beginnen.
En als je daarbij aanwezig wil zijn, moet je dit natuurlijk ook snel in je agenda kunnen zetten.
Vandaar dat we nu alvast de datum doorgeven.

Wanneer: zaterdag 30 december 2017
Waar: Triomfatorkerk, Gebroken Meeldijk 150, Barendrecht
Hoe laat: 19.30 uur
De dienst belooft opnieuw een belevenis te worden voor iedereen die van muziek houdt, en wie doet dat nu niet?

Hartelijke groet,
PR commissie Top 2000
Nelleke van der Meer

 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

 

 Dorpskerk

 

 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Jaarboekje 2017
Een uitgave van de Protestantse Gemeente Barendrecht (PKN).
Klik hier
voor het jaarboekje in PDF.
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor de website speciaal voor Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.