Protestantse Kerk in Nederland
----------- Carnisse Haven ----------- Bethelkerk ---- Triomfatorkerk --
 
 
ds. Jan Willem Stam ds. Jan Willem Stam

De voorzitter van de wijkkerkenraad van de Dorpskerkgemeente heeft afgelopen zondagmorgen in de eredienst het volgende meegedeeld aan de kerkgangers van de Dorpskerk:
'Namens de Kerkenraad heb ik heb helaas een minder prettige mededeling aangaande onze predikant Jan Willem Stam.
Hij heeft, naast zijn drukke werkzaamheden voor deze gemeente, waarbij natuurlijk het nodige op zijn pad komt, ook in de privésfeer met de nodige emotionele gebeurtenissen te maken en te maken gehad.
Met name het plotselinge overlijden van zijn mentor en vriend  Henri Veldhuis, predikant te Culemborg heeft ontzettend veel met hem gedaan. Daarnaast is hij in zijn vakantie geconfronteerd met lichamelijk ongemak.
Dit ongemak is van een dusdanige aard dat hij momenteel een onderzoeksfase doorloopt bij een neuroloog in het ziekenhuis.
Zonder verder nu al op details in te gaan hebben de eerste gesprekken met deze neuroloog Jan Willem emotioneel dermate zwaar geraakt dat hij heeft besloten zich ziek te melden en per direct zijn werkzaamheden voor de gemeente voorlopig op te schorten. Zijn eerstvolgende dienst zou volgende week de startzondag zijn. Deze dienst wordt overgenomen door Ds. Bert de Wit.
Komende tijd zal er hopelijk meer duidelijkheid komen omtrent hetgeen hem mankeert.
Hij is voornemens daar volledig transparant in te zijn naar de gemeente. U zult hiervan dus ook op de hoogte worden gesteld.
Uiteraard gaan onze gedachten uit naar Jan Willem en zijn gezin en zij zullen dan ook in de voorbeden worden opgenomen.'

terug
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

 

 Dorpskerk

 

 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor de website speciaal voor Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.